Met de boer aan tafel bij The Harvest

De afgelopen periode heeft The Harvest in samenwerking met Stichting Symbio een aantal foto- en videoportretten gemaakt van boeren waarmee ze voor het restaurant al jaren samenwerken. Zo zitten de restaurantgasten bijna letterlijk met de boer aan tafel. Tussen deze portretten zitten ook biologische boeren David Luijendijk van Eko-Logisch en Floor Visser van Landzicht Biologisch.

The Harvest stelt dat als we ons voedselsysteem echt willen veranderen we eerst de afstand die ons eten aflegt moeten verkleinen. Het gaat om de afstand tussen stad en platteland en de afstand tussen boer en consument. Als je elkaar kent dan ben je in staat om ook echt goed voor elkaar te zorgen en kun je bewuste keuzes maken. Het is tijd dat we de boeren die vandaag zaaien om een mooie toekomst te oogsten leren kennen en de waardering geven die ze verdienen.

David Luijendijk – Eko Logisch
David is een bevlogen tuinder die onder andere selderij en Romaine sla teelt in Roelofarendsveen. Op de tuinderij wordt biodynamisch gewerkt vanuit de diepe overtuiging dat dit de manier is die houdbaar is voor de aarde.

Floor Visser – Boerderij Landzicht
Op de prachtige oude Boerderij Landzicht runt Floor samen met zijn vader en moeder hun biologische landbouwbedrijf. Hier wordt al ruim 30 jaar biologisch geteeld en inmiddels wordt er geen dierlijke mest meer gebruikt op de akkers.


Sinds 2018 brengt The Harvest de mooiste ingrediënten van lokale boeren naar de stad met hun restaurants in Rotterdam en (sinds 2021) in Delft. De gerechten die ze serveren noemen ze Harvest Bowls, wat staat voor: 'een gebalanceerde maaltijd gemaakt met ingrediënten van boeren die je kent'. Voor de inkoop werkt The Harvest veelal samen met biologische en natuur inclusieve boeren. Zo oogst het restaurant samen met haar gasten en klanten, Harvest bowl voor Harvest bowl meer biodiversiteit op het platteland. Zo krijgen boeren de ruimte en het vertrouwen om te werken aan een beter voedselsysteem.

Voor meer informatie:
The Harvest
Proveniersstraat 36a
3033 CK Rotterdam
010 2613414

Binnenwatersloot 3a
2611 BJ Delft
015 2024563

wessel@theharvest.nl
www.theharvest.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven