"Biologisch katoen voert de boventoon in deze collectie"

Essenza Home lanceert in het najaar een nieuw beddengoed-label

Dit najaar lanceert Essenza Home een nieuw beddengoed-label: Essenza & Co. Essenza Home produceert als Nederlands familiebedrijf al ruim 60 jaar lifestyle producten voor in huis. Print design is één van de specialiteiten van Essenza Home en zorgt al jaren voor herkenbare en eigentijdse collecties.

"We ontwerpen in onze studio onze eigen prints, en hebben inmiddels een uitgebreid, divers en uniek archief opgebouwd", vertelt Floor Smits, head of brands bij Essenza Home.

"Toen we met ons designteam werkten aan de nieuwe collecties voelden we dat er ruimte was voor iets nieuws. Daar waar Essenza klassiek, expressief en vrouwelijk is, hebben we met Essenza & Co een label ontwikkelt dat kleurrijk, speels en modern is. De prints zijn vrolijk, modern en boordevol kleur en mogelijkheden. Het is voor iedereen die van kleur houdt in het leven."

Any mood, any bedroom, anyone
Essenza Home durft te botsen met kleur en staat voor levendig leven. Het merk omarmt de kunst van het mixen en matchen van prints. De designers laten zich inspireren door (moderne) kunst en geven traditionele details een moderne, grafische touch door te verrassen in kleurgebruik en de plaatsing van prints.

'Mix & Match, reverse & clash'
Door de overtrekken tweezijdig te bedrukken ontstaan onverwachte combinaties die eindeloos gestijld kunnen worden en je fantasie de vrije loop laten. De kwalitatief hoogwaardige collectie is gemaakt om lang mee te gaan en om jong én jong van geest te inspireren.

Essenza & Co heeft als missie om uniek en comfortabel beddengoed te maken met een positieve impact op de wereld. "Biologisch katoen voert de boventoon in deze collectie, maar de toekomst heeft veel te brengen qua vernieuwing op het gebied van materiaal gebruik. Om ervoor te zorgen dat onze producten zo duurzaam mogelijk zijn zien we met name de toekomst in gerecyclede, recyclebare en biologische materialen. Daarbij werken we alleen maar samen met mensen, fabrieken en bedrijven die onze wens delen om de productie samen te verbeteren", aldus Floor.

"Het produceren van nieuwe producten heeft altijd een impact op de wereld en kan nooit volledig duurzaam zijn. Daarom is het ons doel om beddengoed zo duurzaam mogelijk te produceren en producten te maken die een leven lang meegaan. Wij hechten waarde aan een eerlijk verhaal van ontwerp tot product en verder, zodat elke stap in het proces voor iedereen traceerbaar is", vertelt Rosalie Smits, head of channels bij Essenza Home.

Voor meer informatie:
Essenza Home
info@essenzahome.nl
www.essenzahome.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven