Nana Food Academy-sessie 7 september

"Waarom we ons zorgen moeten maken over het dereguleren van de EU GMO wetgeving?"

In 2001 ging de huidige Europese GMO-regelgeving (over genetisch gemodificeerde organismen) van kracht. Het ondervangen van risico’s spelen een grote rol in deze regelgeving. Het doel ervan is om de volksgezondheid en het milieu te beschermen. Dit resulteerde in strenge veiligheidseisen voor de teelt van voedsel dat met GM-technologie is geproduceerd.

In de zomer presenteerde de Europese Commissie haar nieuwe plannen om deze wetgeving te dereguleren. Met alle gevolgen van dien voor de biologische sector. Wat betekent deze deregulering voor de biologische sector? Waarom is het belangrijk dat de biologische sector alert zich bezig gaat houden met wat er nu gebeurt?

Dit en meer staat centraal tijdens de Nana Food Academy-sessie van 7 september. "Wij zijn meer dan enthousiast dat emeritus-hoogleraar Biologische Plantenveredeling, prof. dr. Edith Lammerts van Bueren ons zal helpen om dit onderwerp beter te begrijpen, haar kennis met ons wil delen en dat we vragen kunnen stellen over haar visie op dit onderwerp", aldus de organisatie.

NaNa Food Academy
De NaNa Food Academy is een initiatief van NaNa Bio met als doel mensen samen te brengen. Het idee hierachter is om op informele wijze te leren en te discussiëren over kwesties die urgent en relevant zijn binnen en voor de biologische sector. De NaNa Food Academy-sessies zijn online evenementen bestaande uit een korte presentatie van mensen met meer specialistische expertise over het centrale onderwerp van die sessie. Na de presentaties is er ruimte(s) voor discussie. Zo kunnen deelnemers aan de NaNa Food Academy met elkaar in gesprek over en reflecteren op het centrale onderwerp van die sessie.

Voor wie
Dit evenement staat open voor iedereen die verbonden is met NaNa Bio of zich verbonden voelt met dit onderwerp. De NaNa Food Academy nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de sessie om meer te weten te komen over wat er speelt, vragen te stellen en dit onderwerp te bespreken met anderen uit de biologische sector. Ze sluiten deze sessie af om na te denken over de weg voorwaarts voor de biologische sector.

Registraties
Als men mee wilt doen, kan een e-mail worden gestuurd naar Josefien@nanabio.eu om de Zoomlink te ontvangen. Bij andere vragen of opmerkingen over deze NaNa Food Academy of andere Academies, kan contact opgenomen worden met Josefien.

  • Datum: Donderdag 7 september 2023
  • Tijd: 16:00 – 18:00 CEST
  • Waar: Online, Zoom
  • Presentator: Prof. dr. Edith T. Lammerts van Bueren

Voor meer informatie:
Nana Food Academy
josefien@nanabio.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven