EU Organic Awards

Ook Italiaans bedrijf finalist in categorie "Beste bio-teler"

De EU Organic Awards is een wedstrijd die ondernemers en plaatsen in de bloemetjes zet die zich hebben onderscheiden in de biologische land- en tuinbouw in Europa. In de categorie "Beste mannelijke bio-teler" zijn de finalisten de Italiaan Roberto Giadone, oprichter van Natura Iblea, de Griek Thomas Moschos (Moschos Farm) en de Spanjaard Mikhaylo Haliv.

Roberto Giadone

EU Organic Awards is een initiatief van de Europese Commissie in het kader van haar Actieplan voor de Ontwikkeling van de Biologische Productie in de EU. Het doel is om het werk te erkennen van telers en andere spelers in de sector die zich hebben onderscheiden in het toepassen van duurzame en innovatieve praktijken in de biologische landbouw.

Er zijn verschillende categorieën, elk gewijd aan een specifiek aspect van de biologische landbouw. Er is aandacht voor innovatie, met nieuwe technieken, processen of producten, waardoor efficiëntie en duurzaamheid worden bevorderd in de biologische teelt. Het gaat onder meer om duurzaam bodembeheer met verbetering van de vruchtbaarheid, projecten die het behoud en de toename van de biodiversiteit in agrarische omgevingen bevorderen en initiatieven die sociale inclusie in de biologische landbouw bevorderen.

De toename van de biologische teelt draagt in belangrijke mate bij aan het terugdringen van het gebruik van meststoffen en chemicaliën en heeft positieve effecten op het klimaat, het milieu, de biodiversiteit en het dierenwelzijn. Daarom is vastgesteld dat biologische landbouw een sleutelrol speelt bij het verwezenlijken van de doelstellingen van de Europese Green Deal, de "Van boer tot bord"-strategie en de biodiversiteitsstrategie. Om deze reden heeft de Commissie zich ten doel gesteld de biologische aquacultuur aanzienlijk te doen toenemen en dat in 2030 25% van de landbouwgrond in de EU biologisch beheerd wordt.

De ondernemer Roberto Giadone is in deze context een ambassadeur van Sicilië, in Italië en in Europa, dankzij zijn passie en toewijding aan een verantwoorde en milieuvriendelijke tuinbouw. De wedstrijd wordt gepromoot door COPA-COGECA en IFOAM Organics Europe. De winnaars worden op 25 september 2023 bekendgemaakt. Hoe dan ook, een finaleplaats in de EU Organic Awards is op zich al een grote erkenning voor de genomineerde ondernemingen.

Voor meer informatie:
Roberto Giadone
Natura Iblea Scrl
C.da Marabino c.p. 19
97015 Ispica (RG) - Italië
Tel: +39 (0)932 955696
sale@naturaiblea.it
www.naturaiblea.it
www.panierebio.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven