Bio-peren gedijen goed in het microklimaat van Hood River

Dit voorjaar was een bijna optimaal perenseizoen in het noordwesten van de Stille Oceaan, met gematigd weer en niet te veel extreem warme dagen. Als gevolg daarvan kijkt de regio dit seizoen uit naar een solide bio-perenoogst. "De gemiddelde maat is misschien iets kleiner dan gebruikelijk, maar de totale oogst ziet er heel normaal uit in vergelijking met het vijfjarig gemiddelde," zegt Ben Johnson van Bridges Produce. "Bovendien ziet de kwaliteit van het fruit er geweldig uit."

Bridges' bio-peren komen uit de Hood River vallei in Oregon, een gebied dat zich uitstrekt van de oevers van de Columbia River helemaal tot aan de noordoostelijke flank van Mt. Hood in de buurt van Parkdale, Oregon. "Het gebied rond Hood River is een perfect microklimaat voor peren. Het wordt beschermd tegen het vochtige weer aan de westkant door Mt. Hood en heeft toch niet de extreme hitte of kou van Oost-Washing omdat het zo dicht bij de bergen ligt," aldus Johnson.


Red Anjou en Bosc peren uit Columbia Gorge

Kleine familiebedrijven
Voor hun perenaanbod werkt Bridges Produce samen met verschillende kleine familiebedrijven. De oogst van het bio-Starkrimson-ras uit Columbia Gorge begon op 14 augustus en de eerste bio-Bartlett peren werden vorige week verpakt. Daarnaast worden er momenteel Red Bartletts geoogst. "Dit zijn onze zomerperenrassen. Begin september beginnen we met het verpakken van Aziatische peren, begin oktober gevolgd door onze winterperensoorten." Deze omvatten Comice, D'Anjou, Red D'Anjou en Golden Bosc, evenals een beperkte voorraad Forelles. Aziatische peren en winterperenrassen zullen nog enkele maanden worden verpakt.


Oogst Aziatische peren

Naast Columbia Gorge werkt Bridges ook samen met een groep kleinschalige telers in Hood River om hun oogst te bundelen, die vervolgens wordt samengevoegd en verpakt bij Diamond Fruit in Hood River. "We zullen onze eerste verpakking bij Diamand Fruit na Labor Day hebben en zullen vanaf daar ook beginnen te verzenden. Verpakken op één centrale locatie stelt ons in staat om deze geweldige kleine familiebedrijven te vertegenwoordigen en tegelijkertijd onze klanten te voorzien van professioneel verpakt fruit van hoge kwaliteit," aldus Johnson. Het fruit van Diamond Fruit wordt verpakt onder het Bridges-label, terwijl het fruit van Columbia Gorge Organics onder hun eigen label wordt verpakt.

Weer
Hoewel de teeltomstandigheden optimaal waren en alles er rooskleurig uitziet voor het komende perenseizoen, blijft Johnson voorzichtig optimistisch. "Als we de komende weken zonder extreem weer doorkomen, staan we er goed voor," zegt hij. "Vorig jaar was de oogst klein, omdat we tijdens de bloei een zeer ongewone sneeuwbui hadden, die de bestuiving aanzienlijk verminderde. Gelukkig was het weer dit seizoen veel beter."

Voor meer informatie:
Ben Johnson
Bridges Produce
(+1) 503-235-7333
ben@bridgesproduce.com
www.bridgesproduce.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven