Gedurfde plannen om Canadese biologische landbouw uit te breiden

De tijd is rijp om de biologische landbouw uit te breiden, omdat deze de milieuoplossingen kan bieden waar overheden en de maatschappij naar op zoek zijn, zegt de uitvoerend directeur van de Canadian Organic Trade Association.

In 2021 was Canada de op vier na grootste markt ter wereld voor biologische voedingsmiddelen en producten, met een waarde van ongeveer 9,35 miljard dollar.

Maar leiders in de Canadese biologische sector zijn niet tevreden met dat cijfer. Ze werken aan een gedurfd plan om de sector sterker, groter en beter te maken.

De federale overheid is van plan om de landbouw duurzamer te maken. Ze heeft zich bijvoorbeeld ten doel gesteld om de uitstoot van broeikasgassen door kunstmest tegen 2030 met 30 procent te verminderen.

De federale overheid heeft ook de COP15 Biodiversiteitsstrategie ondertekend, waarin landen over de hele wereld hebben afgesproken om de risico's van pesticiden tegen 2030 met 50 procent te verminderen. Deze milieudoelstellingen zijn een echte kans voor biologisch.

"Omdat biologische producenten geen chemische meststoffen gebruiken, de biodiversiteit beschermen en zich richten op bodemgezondheid, sluit de biologische sector goed aan bij de nieuwe doelstellingen van de overheid", zegt Tia Loftsgard van COTA "De regering van Canada kan veel baat hebben bij de aanbevelingen in het Organic Action Plan om hun doelen te bereiken."

De Canadian Organic Growers, de Organic Federation of Canada en COTA hebben hun krachten gebundeld om het zogenaamde National Organic Action Plan te ontwikkelen. Het plan wordt naar verwachting dit najaar onthuld, maar de drie organisaties overleggen met producenten en andere spelers in de biologische industrie van Canada.

Op 22 augustus hielden ze een webinar om de belangrijkste elementen van de strategie uit te leggen:

  • Stimulansen voor productie
  • Ambitieuze nationale doelen
  • Steun voor omschakeling naar biologisch
  • Investeringen in onderzoek
  • Verbeterde productie- en marktgegevens

Canada's actieplan is deels een reactie op wat er gebeurt in andere rechtsgebieden, zoals Europa en Amerika.

De EU heeft haar Farm to Fork-strategie voor de landbouw, waarbij de lidstaten willen dat biologische productie 25 procent van het landbouwgrondgebruik uitmaakt in 2030. En het Amerikaanse ministerie van Landbouw investeert een enorm bedrag om boeren te helpen bij de overgang naar biologisch.

Bron: The Western Producer


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven