Dit doe je nu tegen meeldauw in biologische peen

Met wisselende temperaturen en meerdere droge dagen zien telers meeldauw in het loof komen bij biologische peen. Deze aantasting maakt het gewas vervolgens weer vatbaarder voor alternaria. Alle reden dus om het loof zo lang mogelijk gezond te houden.

Maar hoe houd je het loof van de biologische peen zo lang mogelijk in de benen? Agrifirm meldt dat je met een bladbemesting de peen de sporenelementen geeft die het daarvoor nodig heeft. Denk aan één van onderstaande opties voor bladmeststoffen:

Voor stevig loof: 10 kilogram Epso Microtop (interval van 10 dagen), met onder andere magnesium, mangaan en borium.
Voor extra loofgroei: 10 kilogram Ferticell Protein Nitrogen 16 (interval 10 dagen), de extra loofgroei is mede afhankelijk van de stikstofgift.
Voor optimale stikstofbenutting: 5 liter Top Trace Zwavel (interval 10 dagen).

Bestrijding met Kumar
Wanneer je echte meeldauw in peen gevonden hebt is een curatieve bestrijding mogelijk met Kumar. Dit is een biologisch schimmelbestrijdingsmiddel op basis van kaliumwaterstofcarbonaat. De toepassing van 3 kilogram is bij peen maximaal 8 maal toegestaan met telkens een interval van 7 dagen. Kumar geeft geen residu bij de oogst en is toegestaan in de biologische teelt.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Agrifirm


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven