Nieuw bij Eosta: biologische bimi

"Een powerproduct dat goed aanslaat"

Tholen - Eosta in Waddinxveen heeft het assortiment uitgebreid met biologische bimi. Deze bio-bimi wordt in Nederland geteeld.
"De eerste bestellingen zijn al de deur uit. Het is een heel leuk product en we krijgen goede reacties. Bimi is een powerproduct en we spelen hiermee in op een trend, dus het slaat goed aan", vertelt Monique Mooij.

Ze benadrukt dat er ook veel waardering is voor de smaak. De Nederlandse herkomst is voor de Nederlandse klanten zeker een plus, geeft ze aan. "Ook in Scandinavië en Duitsland hebben we nu wat schapsruimte veroverd en we gaan bekijken hoe de verkopen zich er ontwikkelen."

Bimi lijkt op de bekende gewone broccoli, maar heeft een kleinere bloeiwijze en langere dunne bloeistengels. De teler die aan Eosta levert heeft volgens Monique al de nodige ervaring met de teelt van biologisch bimi. "De groente zit vanaf nu vast in ons assortiment. Het mooie is dat je de bimi in zijn geheel gebruikt, van stengel tot bloem. Het heeft een luxe uitstraling, men maakt regelmatig de vergelijking met de groene asperge. Wat dat betreft hebben we ook wel hoge verwachtingen richting de feestdagen."

Voor meer informatie:
Eosta
Louis Dobbelmannweg 2
2742 JZ Waddinxveen
0180 635500
monique.mooij@eosta.com
www.eosta.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven