Nieuw: Bodymilk Bergamot Lemongrass

Nieuw van Dr. Hauschka: Bodymilk Bergamot Lemongrass. De 100% natuurlijke en veganistische formule verstevigt de huid met de gebruikelijke kostbare oliën en geneeskrachtige plantenextracten van Dr. Hauschka.

Nieuwe geur met bergamot - het groene goud van Calabrië
De citrusplant die zijn naam geeft aan de nieuwe Dr. Hauschka Bodymilk Bergamot Lemongrass komt uit Calabrië, in Zuid-Italië, waar de biologische essentiële olie wordt gewonnen uit de schil van de bergamot sinaasappel.

Voor deze lichte lotion heeft Dr. Hauschka-parfumeur Jörg Zimmermann een nieuwe geur gecreëerd die je meeneemt op een zintuiglijke reis naar Zuid-Italië:

‘Als we ons een verfrissend nieuw product voorstellen waarin citrus een essentiële rol speelt, komen de ideeën van water en lucht, van verkwikkende elementen, meteen in ons op. Ik maak gebruik van het zonlicht, verken de tere bloesems en bladeren van de jonge citrusbomen en transformeer de frisheid van water en citrus in een koele, luchtige noot. Aromaten als kamille en rozemarijn zorgen voor een frisse noot. Dit fleurt de waterige geur van bergamot op en geeft het samen met de bloemen van neroli een eau de cologne-achtig karakter vol licht.’

Bergamot is anders dan alle andere citrus oliën. Citroen en grapefruit bestaan bijvoorbeeld bijna volledig uit limoneen, en dat is bij bergamot niet het geval. Bergamot bevat hoogstens 50% limoneen, aangevuld met linalylacetaat en linalool. De laatste twee zijn ook de hoofdbestanddelen in de olie van lavendel. In werking lijkt bergamot dus ook op lavendel. De kernkwaliteiten van bergamot zijn tegelijkertijd verfrissing, kalmering en opmontering. Bergamot bevordert een balans tussen extremen: euforie en depressie, stimulering en kalmering. Bergamot integreert en geeft meer balans.

Naast de essentiële oliën die zijn gebruikt voor de samenstelling van de geur, bevat de nieuwe Dr. Hauschka Bodymilk Bergamot Lemongrass nog talloze andere oliën en essences, die in harmonie met elkaar samenwerken om hun voedende werking te leveren.

Plantenkracht

Dr. Hauschka cosmetica put uit de helende kracht van de natuur. Elke plant heeft specifieke eigenschappen die de algehele samenstelling verrijken. Citroengras heeft een tonifiërend effect dankzij de lichte textuur van de snel absorberende nieuwe bodymilk. De mix van sleedoorn, kweepeer en akkerpaardenstaart versterkt en onderhoudt de natuurlijke balans van de huid.

De werking van sleedoorn wordt beschreven als samentrekkend en kalmerend. Kweepeerzaadextract staat algemeen bekend om zijn bijzonder goede huidverdraagzaamheid en kalmerende eigenschappen, wat erop wijst dat dit extract het natuurlijke vochtgehalte van de huid reguleert. Het hoge gehalte aan slijmstoffen maakt het geschikt voor gebruik bij het combineren van essentiële oliën en vetten met bijvoorbeeld water. Akkerpaardenstaart geeft de huid een stevig en verstevigd gevoel dankzij het hoge gehalte aan in water oplosbaar siliciumdioxide.

Dr. Hauschka Bodymilk Bergamot Lemongrass is verkrijgbaar in een flacon van 145 ml. De formule is veganistisch en glutenvrij. De glazen fles is gemakkelijk te recyclen en de verpakking en bijsluiter zijn gemaakt van 100% FSC- of Blue Angel-gecertificeerd gerecycled materiaal.

Voor meer informatie:
WALA Nederland BV
Verrijn Stuartlaan 48
2288 EN Rijswijk
070 3955095
www.drhauschka.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven