Robert Blomsteel en Ron den Hoedt van start met EDN

"We willen een breed assortiment gaan voeren met biologische en gangbare AGF"

Tholen - Na ruim 23 jaar gewerkt te hebben in de markt voor biologische en conventionele AGF is Robert Blomsteel per 1 juni samen met zijn compagnon Ron den Hoedt een nieuw bedrijf gestart: EDN, gericht op de import en export van biologische en conventionele groenten en fruit.

"Mijn compagnon komt niet uit de AGF-sector, maar heeft wel veel commerciële ervaring. We raakten aan de praat en hebben de stoute schoenen aangetrokken", lacht Robert. "Een groot deel van ons aanbod is biologisch, waar een groot deel van mijn achtergrond ligt, maar we combineren dat met gangbare handel. Overigens scheiden we die wel nadrukkelijk richting onze klanten in bijvoorbeeld de prijslijsten die we sturen. Ook worden alle biologische producten onder 'EDN organic freshness' op de markt gebracht."


Ron en Robert

"We kwamen in contact met een goede leverancier in Egypte, die afzet zocht voor zijn product. Momenteel bieden we al conventionele zoete aardappelen aan en de biologische zijn onderweg en komen dit weekend aan in Rotterdam. We bieden deze aan onder ons eigen merk Green Gold, waarmee we ons echt kunnen onderscheiden in de markt. De markt voor zoete aardappelen was heel sterk. Inmiddels is de afzet iets kalmer aan het worden en zijn met name de kleinere maten in conventioneel lastiger te verkopen", vertelt Robert.

"Later in het jaar ontvangen we ook bosuien en citrus van deze teler. Daarnaast gaan we ons assortiment uitbreiden met andere producten, zowel bio als conventioneel. Zo hebben we al een start gemaakt met biologische kasgroenten voor nu en ook in de winter, maar ook producten van overzee willen we uitbreiden. In het najaar gaan we een start maken met Turkse granaatappelen, zowel bio als conventioneel, die we ook weer onder eigen merk gaan voeren", vertelt Robert.

De twee werken momenteel vanuit huis. De verlading vindt plaats bij VGK Cool Logistics in Ridderkerk. Europe Retail Packing zorgt in het zelfde pand voor de zogeheten added value services. "Zo kunnen wij ons onderscheiden en richten op de sourcing en verkoop, zowel richting de Nederlandse handel als over de grens." Gevraagd waar het bedrijf over vijf jaar staat, antwoordt Robert. "Ik hoop dat er dan een mooi en gezond bedrijf staat met een mooi assortiment aan artikelen."

Voor meer informatie:
Robert Blomsteel: Mob: 06-13132312
Ron den Hoedt: Mob. 06-14465667
EDN
robert@ednbv.com / ron@ednbv.com
www.ednbv.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven