Het antwoord op de vraag: 'Waarom zou je biologisch eten?'

Marion van Vught, eigenaar van ONS Biologische Delicatessen in Hilversum, hoort het regelmatig: 'Wat is biologisch?' en 'Waarom zou je biologisch eten?' In deze blog geeft ze antwoord op deze meest gestelde vragen:

Het antwoord op de vraag: "Waarom zou je biologisch eten?"
Ik hoor het regelmatig: 'Wat is biologisch?' en 'Waarom zou je biologisch eten?'

Kijk, dat zijn nou vragen die ik heel graag beantwoord. Ik houd me immers al bijna 35 jaar dagelijks bezig met biologisch en duurzaam leven.

Vragen staat vrij
Veel van mijn klanten hebben voor zichzelf duidelijk waarom ze kiezen voor biologisch. Ze weten wel zo'n beetje wat biologisch is. Daar hebben we mooie gesprekken over in de winkel. Ik geniet erg van deze gesprekken met gelijkgestemden. Maar – en dat is misschien verrassend – ik vind het bijna nóg leuker om kritische vragen te krijgen. Ik zal je uitleggen hoe dat zit.

Vragen maken me blij
Kritische vragen, zoals 'waarom zou ik biologisch eten', worden meestal gesteld door mensen die hun gedachten al hebben laten gaan over biologisch eten. Vaak zijn het bewust denkende mensen, die best voor biologisch willen kiezen. Maar iets houdt hen tegen dat daadwerkelijk te doen.

Dan twijfelen ze bijvoorbeeld over het nut. Of ze vinden het duur. Ze weten niet precies wat biologisch is en denken dat het biologische keurmerk enkel een marketingtrucje is. Of ze zijn bang dat er wordt gesjoemeld met biologische productie. Door met hen in gesprek te gaan en hun vragen te beantwoorden, kan ik helpen een helder beeld te vormen.

Objectieve informatie over biologisch eten
Natuurlijk ben ik geen missionaris. Ik vind: iedereen moet de vrijheid hebben om zelf te kiezen. Het gaat me om de feiten. Als ik iemand op het spoor kan zetten van een meer biologische leefstijl door hem objectieve informatie te bieden, dan doe ik dat graag.

De keuze voor biologisch is al zo lang deel van mijn dagelijks leven, dat ik er aardig wat kennis over heb opgebouwd. Ik kan vragen over wat biologisch is dan ook makkelijk beantwoorden. En ook met meer ingewikkelde of kritische vragen kan ik goed omgaan.

Dat brengt me op het volgende: ik hoor soms van klanten dat zij het wél moeilijk vinden om kritische vragen te beantwoorden. Dan krijgen ze bijvoorbeeld vragen van huisgenoten of gasten, aan tafel bij een biologische maaltijd. En dan hebben ze niet genoeg feitenkennis paraat waarmee ze een eerlijk gesprek kunnen aangaan. Soms ontaardt dat in een flinke discussie.

Wat is biologisch en andere FAQ's
Speciaal voor hen (en alle anderen die meer willen weten over biologisch) heb ik de meestgestelde vragen op mijn website gezet, plus natuurlijk de antwoorden. Een soort naslagwerkje of een conversation piece. Je vindt er antwoord op vragen als 'Wat is biologisch?' 'Is biologisch vlees lekkerder?' en 'Hoe zit het met dierenwelzijn?'. Je vindt de FAQ's op de pagina over biologisch. Ik hoop dat je er iets aan hebt.

En misschien ten overvloede: blijf vragen! Als ik een vraag vaker hoor, neem ik hem direct op in de FAQ's. Je kunt je vraag ook onder dit bericht stellen, ik beantwoord hem dan zo snel mogelijk.

Ik wens jullie mooie gesprekken,

Marion

Klik hier voor een eerder Biojournaal-artikel over ONS dat 2 jaar geleden verscheen.

Voor meer informatie:
Marion van Vught
ONS
Groest 3
1211 CX Hilversum
06 18985643
info@biologischeslagerij.nl
www.biologischeslagerij.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven