Agro Bio Vision: Een initiatief om via biologische landbouw illegale emigratie vanuit Afrika tegen te gaan

Agro Bio Vision (ABV), een innovatief project dat biologische landbouw in Afrika promoot, zet zich actief in tegen illegale emigratie. Deze verklaring werd afgelegd tijdens een updatevergadering die zaterdag 19 augustus werd gehouden, volgens een persbericht dat naar het Agence de Presse Sénégalaise (APS) werd gestuurd.

Volgens ABV is illegale emigratie een echte uitdaging van deze tijd, vooral in Afrika, waar elke dag jonge levens verloren gaan, ondanks het bestaan van duurzame oplossingen.

Mamour Sène, investeerder en stichtend lid van ABV, benadrukte de noodzaak van een gerichte aanpak om dit zorgwekkende probleem op te lossen. Hij zei: "Jongeren migreren niet uit vrije wil, maar uit noodzaak. Ze volgen het pad van hun eigen middelen, die in hun eigen gemeenschappen zijn uitgebuit. Het is noodzakelijk om een lokale oplossing voor dit probleem te vinden en ABV biedt structurele antwoorden door middel van biologische landbouw."

De uitdaging van ABV is om het gebruik van zon, land en water te stimuleren om te investeren in de productie van lokale oplossingen en zo hoop te creëren in de gemeenschappen waar jongeren wonen.

Een ander alarmerend feit is dat Afrika's vruchtbare, onontgonnen land weinig voordeel oplevert voor degenen wier beroep verbonden is met landbouw, een onverklaarbare paradox die door ABV wordt benadrukt. Het project probeert deze situatie recht te zetten door duurzame biologische landbouw te promoten en de economische en milieuvoordelen van deze aanpak te benadrukken.

Kortom, Agro Bio Vision positioneert zichzelf als pionier in de strijd tegen illegale emigratie door een veelbelovend alternatief voor te stellen op basis van biologische landbouw om de economische en sociale ontwikkeling in Afrika te stimuleren, terwijl het jonge mensen hoop biedt op een betere toekomst op hun eigen land.

Bron: SenegalAgriculture.com

Foto: Dreamstime


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven