Landgoedfair voor jong en oud trekt meer dan 25.000 bezoekers

Van woensdag 16 tot en met zondag 20 augustus vond op Heerlijkheid Mariënwaerdt alweer de 27e editie van de Landgoedfair plaats. Verspreid over vijf dagen hebben meer dan 25.000 bezoekers het evenement bezocht.

Foto's: Tess Korevaar.

Naast het brede aanbod van standhouders, spectaculaire demonstraties in de ring was het kinderprogramma groter dan ooit. Op de kinderboerderij kon - ook door de allerkleinste - volop geaaid en geknuffeld worden met onder andere een alpaca en een kalfje, op het kruiwagenparcours werden kruiwagentjes volgeladen met zakjes meel, flessen melk en wielen kaas en op de speciale Kinderweide
werd onder leiding van KinderCrea uit Beesd geschminkt, maar ook familiewapens geknutseld, zaadbommetjes gemaakt en insectenhotels gebouwd.

Ook aan de oudere bezoeker werd gedacht; in het Landbouwmuseum werd door vrijwilligers enthousiast verteld over de werking van historische landbouwmachines. Samen met de tentoongestelde collectie Landrovers vormde dit een eerbetoon aan Frans baron van Verschuer. Tijdens de goedbezochte landgoedlezingen werden bijzondere verhalen verteld door familieleden van Verschuer, de molenaar en medewerkers.

Vanuit het reuzenrad genoten bezoekers van een spectaculair uitzicht over het terrein. Met 4 rondvaarten op een dag die tjokvol zaten, voer Aeltje bezoekers over de Linge en op de diverse terrassen was het lekker druk en werden plekjes in de schaduw gezellig gedeeld.

Als meest romantische landgoed van Nederland konden bezoekers op de foto in een speciale kissingbooth en in de Landgoedwinkel werd onze befaamde walnotentaart in hartvorm verkocht. Eén van de bezoekers vond een gouden ticket in de notentaart en won daarmee een romantische overnachting voor twee personen op het landgoed.

De organisatoren geven aan terug te kunnen kijken op een geslaagde, zomerse editie en zijn nu al druk met de plannen voor volgend jaar.

Voor meer informatie:
Landgoed Mariënwaerdt
Oude Waag 21
4153 RC Beesd
0345 687010
info@marienwaerdt.nl
www.marienwaerdt.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven