Triodos Food Transition Europe Fund neemt minderheidsbelang in JetDrinks

JetDrinks verkoopt een minderheidsbelang aan Triodos Food Transition Europe Fund om de sterke groei van de afgelopen jaren verder voort te kunnen zetten. JetDrinks is de afgelopen jaren sterk gegroeid en ziet nog veel kansen om deze groei de aankomende jaren te continueren. Met het verkopen van een minderheidsbelang aan Triodos Food Transition Europe Fund versterkt JetDrinks haar kapitaalspositie om daarmee deze toekomstige groei te faciliteren. Het beschikbare kapitaal zal voornamelijk geïnvesteerd worden in de uitbreiding van distributiepunten in zowel de foodservice- als de retailsector. Ook zal de marktpositie in België verder worden verstevigd en zullen er merken aan het assortiment worden toegevoegd.

Body
JetDrinks is opgericht in 2001 door Dmitri Peters en Jelle Schmidt. Het bedrijf houdt zich bezig met de distributie van vernieuwende en duurzame foodconcepten. Naast producten die minder suiker en/of natuurlijke ingrediënten bevatten, wordt er ook geselecteerd op onder andere biologisch en vegan. JetDrinks loopt met het huidige assortiment voorop in deze trends.

JetDrinks heeft inmiddels een portfolio van meer dan 45 merken, bestaande uit onder andere verantwoorde drinks en tussendoortjes. Deze producten worden geleverd aan klanten in de Foodservice- en de retailsector. JetDrinks verkoopt merken als Clipper Tea, Naturfrisk biologische frisdranken uit Denemarken (dit bedrijf maakt ook onderdeel uit van de portefeuille van Triodos Food Transition Europe Fund), Dryk (plantbased milks) en Bos (biologische rooibos thee).

JetDrinks heeft de ambitie om de belangrijkste partner te worden op het gebied van gezondere en betere alternatieven voor de Foodmarkt in de Benelux.

Dmitri Peters in de JetDrinks-stand op de Horecava 2023

Dmitri Peters, medeoprichter en CEO van JetDrinks: "We zijn erg trots om Triodos Food Transition Europe Fund als investeerder aan boord te hebben. We delen dezelfde waarden als het gaat om duurzaamheid en het op een gezonde en verantwoorde manier laten groeien van bedrijven. Jelle en ik zien veel mogelijkheden voor verdere groei met Triodos Food Transition Europe Fund als onze partner en we kijken ernaar uit om JetDrinks samen naar een volgende fase te brengen."

Met de investering betreedt Triodos Food Transition Europe Fund opnieuw de Nederlandse markt. Senior Investment Manager Petra Spaargaren: "We zijn verheugd om JetDrinks in onze portefeuille te verwelkomen. Het huidige aanbod binnen de foodservice heeft vernieuwing nodig, aangezien het nog steeds wordt gedomineerd door traditionele spelers die vaak weinig prioriteit geven aan biologische, duurzame en gezonde opties. We kijken ernaar uit om JetDrinks te ondersteunen in het realiseren van hun ambitie om de toonaangevende leverancier van duurzame, innovatieve dranken en snacks in de Benelux te worden."

Voor meer informatie:
Dmitri Peters
JetDrinks b.v.
Flevolaan 34
1382 JZ Weesp
+31(0)294 255853
dmitri@jetdrinks.nl
www.jetdrinks.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven