Enthousiaste reacties op thema-avond biologische uienteelt

Agrifirm organiseerde afgelopen woensdag een thema-avond over de biologische uienteelt, speciaal voor de akkerbouwklanten. De avond is goed bezocht. De genodigden waren te gast bij Joost Jonk en Piet van Andel van TVA Organics en Biobeta.

De avond startte met een uiendemo met biologische rassen door Henk Leffers van Agrifirm. De verschillen tussen de rassen waren goed zichtbaar. Na het bekijken van de verschillende rassen en ervaringen te hebben uitgewisseld, ging het gezelschap richting het bedrijf.

Erik van der Wekken gaf vervolgens namens Agrifirm een enthousiaste presentatie over het gebruik van druppelirrigatie in de uienteelt. Hij deelde verschillende ervaringen over het gebruik in de gangbare teelt en schetste de mogelijkheden voor het gebruik in de biologische teelt. Voor meer informatie kan men terecht bij een BioTeam-adviseur uit het akkerbouw-team (Jasper Brinks, Marijn van Dongen of Yvo Kouwenhoven).

Aansluitend werden de aanwezige akkerbouwklanten rondgeleid bij TVA Organics en Biobeta, waarna er onder genot van een hapje en drankje nog even werd nagepraat.

Klik hier voor meer informatie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven