Bijenvolken geplaatst op Landgoed Luchtenburg

Door heel Nederland staan bijenvolken van de Odin imkerij. Imker Jos Willemse plaatste onlangs 3 bijenvolken in Ulvenhout. "Op dinsdag 25 juli 2023 was het zover en hebben we 3 van de 11 bijenvolken verplaatst van zorgboerderij Thedingsweert naar Landgoed Luchtenburg bij Ulvenhout. Hiermee is dit onze 27e locatie geworden waar de Odin imkerij bijen worden verzorgd. En deze keer geen boerderij, maar een prachtig Brabants landgoed", vertelt Jos.

"Om alles goed te laten verlopen moest hulpimker Jan Brilleman de avond ervoor toen alle bijen binnen waren, de vliegopeningen afsluiten met een gaasje. Vroeg in de ochtend de volgende dag hebben we ze voorzichtig in de auto geladen en naar Ulvenhout gereden. Daar werden we opgewacht door Stefan die ons geholpen heeft om de boomstammetjes waar we ze op willen zetten waterpas te maken. De bijenvolken staan nu op het landgoed onder drie grote eiken naast een mooi bloemenveldje."

"Landgoed Luchtenburg beschikt sinds 1 jaar over een prachtig omgebouwde schuur die geschikt is voor allerlei evenementen. Bijzonder is dat de catering geheel biologisch is. Daarnaast wordt er educatie gegeven op het gebied van (biologische) voeding. Schoolklassen zijn welkom voor een echte smaakervaring in het bio-proeflokaal."

"Landgoed Luchtenburg wil graag dat ook de bijen een educatieve plek krijgen. Dat was de reden dat we graag drie bijenvolken hebben geplaatst op het landgoed. De bedoeling is dat we tijdens een aantal evenementen gedurende het jaar de mensen informeren over het wel en wee van biodynamisch imkeren. Een mooie win-winsituatie."

Bron: Odin


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven