Romano Kollau, Biologisch Vleesch Atelier:

"Sinds dit jaar lever ik ook aan de Tweede Kamer"

De Groene Weg Den Haag wordt gerund door Romano Kollau. Deze slagerij is geen standaard slager maar een Biologisch Vleesch Atelier. Met dit unieke concept biedt hij een totaalbeleving van vers, gezond, bewust en biologisch eten met een personal touch. "Biologisch slageren zorgt voor een eerlijk verhaal en intensere smaak. Dit maakt dat een biologische slagerij zo bij mij past."

Romano. Foto's: De Groene Weg.

"Ik doe dingen graag anders dan de meesten", vertelt Romano trots. "In ons Vleesch Atelier wordt biologisch vlees bereid, verkocht én tentoongesteld. De karkassen hangen bij ons nog in de etalage en wanneer je een stuk wilt dan snij ik het ter plekke voor je af. Deze ambachtelijke werkwijze is een eerbetoon aan de traditionele slagerijen van vroeger. Plus het is gewoon leuk om te doen!"

Romano's unieke smaak valt goed in de smaak. "Sinds dit jaar lever ik ook aan de Tweede Kamer in Den Haag. De Kamerleden genieten van hetzelfde vlees als al mijn andere klanten. Een biologische bakker, waar we al jaren mee samenwerken, tipte ons dat de Tweede Kamer op zoek was naar een leverancier van biologisch vlees. Hierover hoefde ik niet lang na te denken en zo ontstond er een mooie samenwerking."

Romano's favoriete gerecht om te maken én te eten is de dry aged ribeye. "Ik ben erg enthousiast over dit product en praat er regelmatig over in de winkel. Vervolgens vliegt het de deur uit. Ik adviseer je om het eens te proberen en de ribeye af te snijden in duimdikke plakken. Maak dan de pan klaar met olie voor de hitte en boter voor de smaak en laat de ribeye vervolgens twee keer twee minuten bakken. Zo is het vlees perfect. Combineer dit vervolgens met bimi (een groente, ook wel 'aspergebroccoli' genoemd) en zoete aardappelfrietjes voor een écht overheerlijke maaltijd."

Voor meer informatie:
Romano Kollau
Biologisch Vleesch Atelier
Theresiastraat 121
2593 AE Den Haag
070 2055455
denhaag@degroeneweg.nl
www.degroeneweg.nl

Bron: De Groene Weg


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven