Rondleiding langs praktijkexperiment mulch: 18 september

Op maandag 18 september vindt bij Tuinderij De Es in Haaren een rondleiding plaats langs praktijkexperiment mulch. In de natuur is de bodem bijna altijd bedekt door begroeiing of organisch materiaal. Dit zorgt ervoor dat de bodem beschermd is tegen de invloed van zon, regen en wind. In de tuinbouw is de bodem na planten of zaaien enige tijd onbedekt. Door het opbrengen van organisch materiaal op de bodem tussen de planten, trachten we deze bescherming in de natuur te imiteren.

Foto: Tuinderij De Es

Onderzocht zal worden of het toepassen van mulch een verbetering/toename geeft van de hoeveelheid en diversiteit aan bodemleven in en op de bodem. En wat voor effect bedekking met mulch heeft op de groei van de groenteplanten wat betreft opbrengst en gezondheid.

Op maandagmiddag 18 september 2023 vindt bij Tuinderij De Es van 13.30 uur tot 16.00 uur een rondleiding plaats, waarbij je de opgedane kennis en inzichten verneemt. Tevens neem je een kijkje bij de andere experimenten die in 2022 en 2023 werden en worden uitgevoerd; compostbedden, levende bodembedekkers en vergelijk van diverse mengsels groenbemesters. Ook wissel je ervaringen uit met collega-ondernemers.

Klik hier om aan te melden.

Voor meer informatie:
Bart Pijnenburg
Tuinderij de Es
Eind 19c
5076 TD Haaren
06 22137239
info@tuindees.nl
www.tuindees.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven