Voor nieuw kader in de BD-beweging

Verdiepingscursus biodynamische landbouw op Warmonderhof

In de biodynamische sector is een enorme honger naar diepgang. Professionals in de biodynamische landbouwsector worden uitgenodigd, zich in te schrijven voor de achtdaagse verdiepingscursus op Warmonderhof, vanaf vrijdag 22 september. Deze cursus moet nieuw kader opleiden voor de biodynamische landbouw. De inschrijving is geopend.

Deze verdiepende BD-cursus leidt op tot gekwalificeerde en ingevoerde personen in de biodynamische landbouw. De cursus is gericht op de ontwikkeling van een nieuw kader in de BD-beweging: mensen die de biodynamische landbouw kunnen vertegenwoordigen en biodynamische waarden en uitgangspunten in gesprek kunnen brengen en uitdragen. De cursus richt zich op twee pijlers: verdieping BD-landbouw en persoonlijke ontwikkeling. Deelnemers krijgen les van een keur aan trainers die deskundig zijn op biodynamisch en antroposofisch vlak.

Beeld: Markus Spiske via Unsplash

Doelgroep cursus
De Verdiepende BD-cursus is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de BD-sector of die een beroepsopleiding hebben afgerond. Denk aan boeren en tuinders, verwerkers, handelaren, adviseurs, docenten en overige betrokkenen in de keten van de biodynamische landbouw en voeding. Ook voor degenen die zich willen scholen om de visie achter BD-landbouw en -voeding uit te kunnen dragen of die kadervormend willen zijn in de BD-landbouw.

Cursusleiders
De cursusleiders vormen een mix van deskundigheden, vakgebieden en generaties: Frans Lutters, Wolter Bos, Frens Schuring, Gerlof Pronk, Joke Bloksma, Liesbeth Bisterbosch, Ruud Hendriks, Tom Saat, Jos Jeuken, Ellen Krul, Edith Lammerts van Bueren, Jan Weijsenfeld, Monique Schieman, Aart van der Stel, Peter Vandermeersch, John Hoogervorst, Harrie Salman, Theo Boon, Wim Wolbrink en Joost van Strien.

Inhoud cursus
In deze opleiding is ruimte voor een gezamenlijke verdieping in de antroposofische achtergronden van de BD-landbouw. Het curriculum neemt de deelnemers mee langs basisthema’s in de antroposofie in relatie tot de landbouw. Voor een professionele en persoonlijke ontwikkeling. Wanneer de cursus met goed gevolg wordt afgesloten, ontvangt de deelnemer een certificaat. De inhoudelijke totstandkoming van de cursus is een samenwerking van de BD-vereniging met Stichting Warmonderhof en Aeres MBO Dronten Warmonderhof. Aeres Trainings Centre verzorgt de aanmeldprocedure.

Data, informatie en kosten
Cursusdata: vrijdagen 22 september, 20 oktober, 17 november, 19 januari, 1 maart, 22 maart, 19 april, 21 juni.
Meer informatie en aanmelden: www.warmonderhoftrainingen.nl
Kosten: €1.850,00

Meer informatie en de mogelijkheid om aan te melden is te vinden op de website www.warmonderhoftrainingen.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven