Voorzitterswissel Raad van Toezicht Louis Bolk Instituut

Op 31 juli 2023 heeft Willem Lageweg het voorzitterschap van de Raad van Toezicht van het Louis Bolk Instituut overgedragen aan Rien Komen. Rien was al lid van de Raad van Toezicht. Directie en medewerkers zijn Willem zeer dankbaar voor de tijd en inzet die hij met toewijding aan het onderzoeksinstituut gegeven heeft. Rien wensen we veel succes als voorzitter en we kijken ernaar uit de constructieve samenwerking tussen directie en Raad van Toezicht voort te zetten, aldus de organisatie.

Bron van inspiratie en prikkelend waar nodig
Willem Lageweg heeft 8 jaar vanuit de Raad van Toezicht een aantal belangrijke fases van het Louis Bolk Instituut beïnvloed, schrijft de organisatie in hun statement. "Als lid van onze Raad van Toezicht kwamen zijn wijdverbreide netwerk, zijn achtergrond uit de communicatie en de financiële sector zeer goed van pas. Willem heeft op constructieve en prikkelende wijze zijn inhoudelijke kennis gecombineerd met zijn affiniteit voor ons instituut. En dat met een enorme toewijding en een gevoelig oog voor het proces. Daar plukken we nu nog de vruchten van. Ook in de toekomst blijven we Willem tegenkomen, vanuit de Transitie Coalitie Voedsel, het GroenBoerenplan, de plantaardige eiwittransitie, Regie op Ruimte en in de Healthy Food Coalition."

Nieuwe Raad van Toezicht: diversiteit en kwaliteit
De nieuwe Raad van Toezicht bulkt van kwaliteit, vindt Willem. Qua achtergronden en expertises is de raad onder leiding van de nieuwe voorzitter Rien Komen namelijk diverser dan ooit. "We hebben een mooie mix van mensen met een agrarische achtergrond, ervaring in de wereld van het waterschap, een gezondheidswetenschapper en een lid met een onderwijsachtergrond. Ook is de man-vrouw en leeftijdsdiversiteit geborgd."

Gevraagd of hij nog iets wil meegeven, antwoordt Willem, dat toezicht zijns inziens een mix van betrokkenheid en afstand is. Net als de directie wenst hij Rien veel succes. De directie en de leden van de Raad van Toezicht hebben alle vertrouwen zijn voorzitterschap.

Bron: Louis Bolk Instituut


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven