Onno Stienen, B-Organic Asia:

"Leuk om allerlei producten te ontwikkelen voor bestaande merken"

Tholen - Onno Stienen vertrok inmiddels bijna een jaar geleden bij ONOFF. Dit omdat hij zich in Thailand verder wilde specialiseren met B-Organic Asia. "Door deze stap heb ik geen merk meer, maar ben ik producent geworden. Dit past bij me", vertelt Onno, die aangeeft dat ze de laatste maanden grote stappen hebben kunnen zetten.

"We hebben de afgelopen tijd een compleet concept neergezet en kijken qua productie veel ruimer dan alleen de Thaise keuken. We maken producten uit heel Azië. Indonesië heeft bijvoorbeeld een heel interessante keuken. En ook daarbuiten zijn nog zoveel opties, zo zijn we bezig met het ontwikkelen van bakmixen op basis van het glutenvrije cassavemeel, ook zijn er tempura beslag en gekruide beslag mixen (batters) van cassavemeel. We hebben ook een hele nieuwe lijn gefermenteerde producten, waar onze Umami saus een hit is als vegan vissaus vervanger. Of denk aan de fusionkeuken, waarbij je elementen van verschillende culinaire stijlen combineert, een fusion product is onze sriracha mayonnaise, natuurlijk vegan en biologisch."

Oay en Onno op Health Food Asia in Bangkok in gesprek met Miriam Otto NL Deputy Ambassador in Thailand. Foto: Healthy FoodAsia

Hij vertelt dat ze prima op schema zitten en ze richten zich zeker niet alleen op de Europese markt. "De wereld is zo groot. We kijken veel breder, zo hebben we bijvoorbeeld al de nodige contacten gelegd in Australië en Nieuw-Zeeland. De laatste tijd hebben we aan een aantal beurzen deelgenomen en de reacties op onze producten en ons verhaal waren heel positief. Het is mooi om korte lijnen te hebben met inkopers, recent was onze introductie van Chili Crunch, een chili pasta met een krokante bite, een groot succes."

Onno werkt nu juist samen met distributeurs en merkeigenaren. "We kunnen allerlei producten ontwikkelen voor bestaande merken. Dit is echt hartstikke leuk. Voor de grondstoffen werken we samen met grotere coöperaties." Biologisch blijft volgens Onno voorlopig nog een niche op de Thaise markt. "Wat betreft biologisch blijft Thailand een complex land, wel merk ik dat langzamerhand de lokale markt naar biologisch begint te vragen."

Voor meer informatie:
Onno Stienen
B-Organic Asia
255/2 Moo 10, Hin Lek Fai, Hua Hin,
77110, Thailand
+66 929423669
onno@b-organic.asia
www.b-organic.asia


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven