Nieuwe theelijn: True Organics

"Dit merk laat zien welke impact het verbreken van neokoloniale ketenen kan hebben"

Tholen - Een kopje Dilmah-thee staat ook wel bekend als een 'Cup of Kindness'. Hier speelt het Sri Lankaanse familiebedrijf met een nieuwe theelijn op in. "Het gaat om origin owned thee, wat ethischer is dan Fairtrade", vertelt Soo Bosman namens Dilmah Europe, waarbij ze benadrukt dat bewust is gekozen voor biologische winkels om dit product aan te bieden. "We hopen dat biologische winkels de ideale partner zijn om onze missie te ondersteunen en samen een positieve impact te creëren."

Neokoloniale ketenen verbreken
De thee wordt op de plantage, aan de bron dus, geplukt, verwerkt en verpakt. Dit gebeurt allemaal door Dilmah zelf. Er komt geen andere partij aan te pas. "Dilmah wil als origin owned brand andere merken inspireren en laten zien welke impact een onderneming kan hebben wanneer de neokoloniale ketenen worden verbroken." Dilmah Tea Company is in 1985 opgericht. De oprichter wilde met het bedrijf meewerken aan het herstel van het eiland Sri Lanka. Daarom gaan alle opbrengsten van de thee rechtstreeks naar Sri Lanka. "We ondersteunen daar projecten voor het herstel van biodiversiteit, wilde dieren en de emancipatie van de lokale bevolking. Vandaar dat een kopje Dilmah-thee ook wel bekend staat als een 'Cup of Kindness'."

Eerstklas behandeling
Ze benadrukt dat de mensen voorop staan bij Dilmah. "De theeplukkers krijgen een eersteklas behandeling. De kinderen worden goed opgevangen, krijgen scholing en zelfs studiebeurzen. Kinderen van de medewerkers van de Dilmah-theeplantages schoppen het in sommige gevallen tot advocaat of dokter. Dat zie je nergens. Van oudsher zijn de kinderen van theeplukkers echt het laagste van het laagste. Dilmah ziet dit werk juist als een manier om de eilandbewoners er beter van te laten worden. Wanneer Dilmah steeds meer 'tea estates' koopt, is er minder uitbuiting."

Geen tussenschakels
Soo is sinds 2019 werkzaam voor Dilmah Europe. “Dilmah heeft het ideaal van alle tussenschakels er tussenuit vergaand doorgevoerd. Dilmah Europe is 100% eigendom van de Dilmah theefamilie. We hebben geen Westerse aandeelhouders. Daarmee doorbreekt Dilmah het neokoloniale model. Dit is de enige manier om uit de moeilijke economische situatie te komen. Het stimuleren van origin owned merken, oftewel 'brands owned by the people of origin', is de manier om de arm-rijk verdeling te doorbreken. Bovendien weten wij hierdoor precies waar welke thee vandaan komt en kunnen we 'single origin' ook echt garanderen."

Recent reisden klanten van Dilmah af naar Sri Lanka voor de Advanced School of Tea.

Negen theevarianten
De eerste samples van de nieuwe lijn zijn net in Nederland gearriveerd en kunnen in augustus voor aanvang van het nieuwe theeseizoen uitgeleverd worden. "Dit is het product waar we al heel lang op zaten te wachten en het is er nu eindelijk.” De nieuwe biologische theelijn True Organics is verpakt met uitsluitend thuis-composteerbare materialen in eco design en bestaat uit negen varianten: Ceylon Spice Chai, Brilliant Breakfast, Red Rooibos, Berry Explosion, Green tea with Mint, Pure Green, Green tea with Ginger, Fruity Minty Delicious en Noble Earl Grey.

Twee van de negen nieuwe theevarianten uit de True Organics-lijn.

Voor meer informatie:
Dilmah Europe
085 1309242
sales.europe@dilmahtea.com
www.dilmahtea.me


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven