Udea onderstreept duurzame visie met Volvo FH Electric

Udea heeft onlangs bij BAS Truck Center de order getekend voor een Volvo FH Electric. Deze stap onderstreept Udea's voortdurende inzet voor een beter milieu en een duurzame toekomst.

De keuze voor een elektrische truck is een logische stap voor Udea. Bart Willems, Manager Supply Chain bij Udea, licht toe: “Duurzaam ondernemen is iets wat in het DNA van onze organisatie zit. We willen het beste voor mens, dier en milieu. De stap naar elektrisch is daarbij niet meer dan logisch. Hoewel de wet- en regelgeving pas vanaf 2030 verplicht om volledig CO2-neutraal te zijn bij het bevoorraden van klanten, met name in stadscentra, wil Udea eerder klaar zijn met de overstap naar CO2- neutraliteit.”

V.l.n.r. Bart Willems, Manager Supply Chain Udea - Niels van der Wielen, Sales Manager Volvo Trucks BAS Truck Center
Joakim Hoevenaars, accountmanager Volvo Trucks BAS Truck Center - Twan van den Elsen, Manager Transport Udea

Zo laag mogelijke CO2-footprint
Het verminderen van de uitstoot binnen het transport is een belangrijk doel voor Udea en Volvo Trucks is een betrouwbare partner gebleken in deze ambitie. Bart Willems: “We werken als organisatie al ruim twintig jaar samen. In onze zoektocht naar het verminderen van uitstoot binnen het transport heeft Volvo Trucks ons al vaker bijgestaan. Zo zijn we eerder samen het LNG-avontuur ingestapt en vernieuwen we regelmatig ons wagenpark om zodoende onze CO2-footprint zo laag mogelijk te houden.’’

Distributie in de regio
De Volvo FH Electric-truck zal worden ingezet voor distributie in de regio. Hierbij wil Udea ervaring opdoen en de activiteiten geleidelijk uitbreiden naar andere gebieden buiten de eigen regio. Om de truck op te laden heeft Udea een Wall box aangeschaft welke van stroom wordt voorzien met behulp van zonne-energie, afkomstig van hun eigen zonnepanelen. Aangezien de truck in het begin één rit per dag zal rijden, is er voldoende tijd om de batterij volledig op te laden.

Uitbreiding naar meerdere elektrische voertuigen
Omdat er momenteel geen grote impact op de planning wordt verwacht, is Udea van plan snel over te schakelen naar meerdere elektrische voertuigen. Bart Willems: “Naarmate het wagenpark groeit, hebben we tijdens het wisselvenster (het moment waarop chauffeurs wisselen, aangezien de vrachtwagens doorgaans twee ritten per dag rijden) voldoende tijd om met een snellader bij te laden voor de tweede rit. De beperkingen ten opzichte van dieselvoertuigen zijn hierdoor zeer gering.”

Langdurige partner
BAS Truck Center heeft Udea gedurende het hele proces begeleid bij de aankoop van de Volvo FH Electric. Bart Willems vertelt: “BAS Truck Center is vanaf het begin af aan betrokken in onze energietransitie en we zijn erg tevreden over de samenwerking tijdens het leerzame proces. Dit heeft Udea geholpen bij het maken van de weloverwogen keuze voor een elektrische Volvo-truck.”

Nieuwe norm
Bart Willems is ervan overtuigd dat het uiteindelijk slechts een kwestie van tijd is totdat elektrisch rijden de nieuwe norm wordt: “Ik heb er alle vertrouwen in dat de actieradius van elektrische trucks zal toenemen en de laadtijd zal afnemen, waardoor de impact op de bedrijfsvoering uiteindelijk beperkt zal zijn.”

Udea kijkt uit naar de ingebruikname van de nieuwe Volvo FH Electric en is vastbesloten om een voortrekkersrol te blijven spelen in duurzaam transport. Het bedrijf blijft zich inzetten voor het verminderen van de CO2-uitstoot en het leveren van groene oplossingen voor een betere toekomst.

Voor meer informatie:
BAS Truck Center
0413 – 371 600
info@bastruckcenter.com
www.bastruckcenter.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven