Bio-banaantjes en smoothies op de Nijmeegse Vierdaagse en Awakenings Festival

Tholen - De Bionana bus staat deze week in Nijmegen. "We staan nu op de Nijmeegse Vierdaagse om de 45.000 deelnemers te voorzien van bio-bananen. Met een BVO'tje - een banaantje voor onderweg - kunnen ze er weer even tegenaan. We staan er alle dagen en gaan kijken in hoeverre bio-bananen aanslaan bij het Nijmeegse Vierdaagse-publiek", vertelt Ivo van Reij namens BioRey, het bedrijf achter Bionana.

De Bionana bus bij de start van de Nijmeegse Vierdaagse

Met de Bionana bus willen ze op een leuke manier biologisch onder de aandacht brengen. "We proberen met onze foodtruck reclame te maken voor biologisch en voor onze Bionana-banaantjes. We zijn echt lekker bezig. Zo stonden we vorige week op het Awakenings festival. Het is heel mooi dat Awakenings progressief te werk gaat en zich in wil zetten voor biologisch. Onze deelname was een groot succes. Veel bezoekers wilden graag een banaantje en een smoothie proeven. De smaak en de kwaliteit werd daar ook wel echt gewaardeerd. Het loont echt om te laten proeven. Dit is een heel andere banaan dan de gemiddelde bio-banaan die in de supermarkten verkrijgbaar zijn. Ook is de Bionana-banaan wat kleiner van formaat."

De bus op festival Awakenings

Er is bewust voor gekozen om ook smoothies aan te bieden, geeft Ivo aan. "We zien in het proces dat er weleens bananenpallets doorschieten naar te rijp. Die pallets proberen wij te verwerken in de foodtruck op festivals en evenementen om een stukje voedselverspilling tegen te gaan."

Links banaantjes als ontbijt op de Awakenings-camping.

Ook de telers in de Dominicaanse Republiek plukken de vruchten van deze acties rond de Bionana-banaan. "Er is traditioneel altijd wel een zomerdipje met de bananen, omdat er veel ander fruit op de markt is. Tijdens het Awakenings weekend hebben we toch 4 pallets bananen verkocht. Zo gaan we ook de dip tegen voor de telers in de Dominicaanse Republiek."

Voor meer informatie:
Ivo van Reij
BioRey BV
Achtseweg Zuid 159R
5651 GW Eindhoven
06 52568603
ivovanreij@biorey.com
www.bionana.org
Instagram


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven