Bulgaars bio-chocolademerk verkent kansen in de Benelux

Tholen - Bij het Bulgaarse chocolademerk Bio Benjamin zijn ze de afgelopen tijd druk bezig geweest met het verkennen van hun kansen op de Nederlandse markt (en de rest van de Benelux). Zo brachten Krassimir Benjamin en Vesselin Portarsky namens Bio Benjamin onder meer een bezoek aan de Biobeurs in Den-Bosch afgelopen januari. Het chocolademerk Benjamissimo werd gecreëerd als gezonder alternatief voor de massamarktchocolade.

Krassimir Benjamin met achter hem een muur vol Bio Benjamin-repen.

Alle Benjamissimo pralines zijn 100% vegan en biologisch. "Ons portfolio biedt een breed scala aan chocolaatjes met verschillende superfoods, gezoet met verschillende suikers en suikeralternatieven. En we hebben zelfs 'No-Chocolate Chocolates' op basis van johannesbrood en dadels", vertelt Vesselin, die aangeeft dat het bedrijf trouw blijft aan het motto 'A new experience of chocolate'. "We bieden chocolade voor elke smaak, van puur, via 'mylky' to innovatieve witte cacaorepen." Vesselin is Sales International Markets bij Bio Bejamin.

Het bedrijf dat achter het merk staat - Bio Benjamin - werd opgericht als een klassieke start-up door de twee broers Martin en Krassimir Benjamin. De eerste Benjamissimo chocolade verliet hun eigen productiefaciliteit in 2017. Sindsdien heeft het bedrijf meer dan 5 miljoen chocolaatjes geproduceerd en geleverd aan meer dan 30 markten op 5 continenten (inclusief Antarctica).

Door alleen vegan producten te produceren heeft het bedrijf meer dan 600.000 kilogram broeikasgassen bespaard. Bio Benjamin werkt alleen met hoogwaardige 'heirloom fine' of 'flavor cacao' en heeft een zeer strikt beleid tegen het gebruik van slavernij kinderarbeid op de plantages waar de cacao vandaan komt.

Vesselin vult aan: "De productiefaciliteit produceert ook voor anderen onder huismerken, deze producten worden verkocht in de grootste winkelketens over de hele wereld. Als innovatiegedreven bedrijf werkt Bio Benjamin momenteel aan verschillende interessante projecten die hun portfolio de komende maanden en jaren zal uitbreiden."

Voor meer informatie:
Vesselin Portarsky
Bio Benjamin Ltd.
9A, Iskarsko shosse
EMA Building 1528, Sofia
+359 899 853 033
+49 163 457 5644
ves@biobenjamin.com
www.benjamissimo.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven