Omzetstijging van 5,1%

Spaanse bio-supermarktketen Veritas wil komende 3 jaar 20 nieuwe winkels openen

De Spaanse biologische supermarktketen Veritas had vorig jaar een totale omzet van 113,5 miljoen euro, wat 5,1% meer is dan in 2021, en is van plan om de komende 3 jaar nog 20 nieuwe winkels te openen.

Vorig jaar vierde de keten zijn 20e verjaardag en richtte het zijn inspanningen op het consolideren van zijn winkelbestand met de opening van één nieuwe winkel, de renovatie van negen winkels en drie winkels die werden verkleind door het herpositioneren van het bedrijfsmodel, activiteiten waarvoor het 1,7 miljoen euro uittrok. In een verklaring benadrukte de keten dat de omzetgroei in 2022 hoger was dan de 1,2% in 2021.

Silvio Elías zei namens Veritas dat de resultaten van 2022 aantonen dat de groep "de solide en aanhoudende groei van de afgelopen jaren voortzet". De energiekosten hadden echter een aanzienlijke impact op het bedrijf in 2022, goed voor 2,44 miljoen, 92% meer dan in 2021.

Veritas heeft momenteel 79 winkels, inclusief de online shop, die zo'n 200.000 klanten bedienen, waarvan twee in franchise.

Nieuwe winkel geopend in Arenys de Mar
Onlangs heeft Veritas een nieuwe winkel in Arenys de Mar geopend. Het plan is om de komende 3 jaar nog eens 20 nieuwe vestigingen te openen. Daarbij ligt de focus op het openen van grotere vestigingen, tussen de 500 en 800 vierkante meter groot, met parkeergelegenheid.

De nieuwe winkel in Arenys de Mar. Foto: Veritas.

Veritas, dat ongeveer 800 mensen in dienst heeft, is eigendom van zes Catalaanse families, hoewel de familie Elías de meerderheidsaandeelhouder is.

Veritas werd in 2002 opgericht in Barcelona en is voornamelijk aanwezig in Catalonië, hoewel het ook vestigingen heeft in Baskenland, Navarra, de Balearen, Madrid, Andorra en de Valenciaanse Gemeenschap, waar het ook aanwezig is onder de merknaam Ecorganic.

Voor meer informatie: www.veritas.es

Bron: La Vanguardia


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven