Zes Controlled Atmosphere kamers in gebruik genomen bij DO IT Organic

Een Controlled Atmopshere systeem (laag zuurstofgehalte) is een effectieve biologische behandelingsmethode bij het bestrijden van insecten. Bij DO IT Organic in Barneveld hebben ze na vier maanden bouwen zes EcO2 kamers in hun eigen magazijn in gebruik genomen. Het zuurstofgehalte in de kamers wordt verlaagd waardoor het stikstofgehalte (N2) verhoogd wordt, tot een niveau dat dodelijk is voor insecten in alle levensfasen (eieren, larven, poppen en volwassen dieren).

Vincent Evers, Logistics and Packaging Manager, zegt: "Deze behandelkamers zijn een hele mooie toevoeging aan ons magazijn. We kunnen nu deze fase in de voedselketen ook voor onze rekening nemen en onze biologische producten bij binnenkomst direct behandelen."

Bij de insectenbestrijding op deze manier worden geen giftige chemicali├źn gebruikt. "Dit is conform de biologische wetgeving en hierdoor gezonder voor de consument, het milieu en de medewerkers. De EcO2 techniek maakt gebruik van de nieuwste software en werkt met een overloopsysteem, wat zorgt voor een energiebesparing van 20-25%. Dit is van toepassing wanneer twee kamers gelijktijdig draaien. Met deze zes kamers hebben we nu een capaciteit om tot 400 pallets tegelijk in deze gecontroleerde atmosfeer te verwerken. In deze kamers worden producten behandeld zoals allerlei soorten granen, noten, zaden en gedroogd fruit."

Voor meer informatie:
Vincent Evers
DO IT ORGANIC
Hermesweg 7
3771 ND Barneveld
085 4870487
vincent@organic.nl
www.doitorganic.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven