S.Oliver Group helpt bijna 400 boeren in India om biologisch katoen te telen

Door gebruik te maken van haar Empowering Farmers programma wil het Duitse kledingbedrijf S.Oliver Group in 2024 beginnen met de verkoop van kleding van biologisch katoen, afkomstig van haar eerste direct traceerbare toeleveringsketen.

Met behulp van het Empowering Farmers-project van de S.Oliver Group worden meer dan 400 boeren in India geholpen bij het telen van biologisch katoen. Dit katoen zal gebruikt worden voor de lente/zomercollectie 2024 van het merk.

© Gansham Ramchandani | Dreamstime.com

Het 'Partnership Initiative for Organic Cotton' in India, waarvan de S.Oliver Group sinds april 2022 lid is, heeft de aanzet gegeven tot het programma dat het leven van de boeren en hun gezinnen wil verbeteren en tegelijkertijd de transparantie in de hele toeleveringsketen wil behouden. De aanjagers van dit 'partnership' zijn de Organic Cotton Accelerator (OCA) en het Partnership for Sustainable Textiles, en het streeft naar het creëren van toeleveringsketens die zowel commercieel als ecologisch gezond zijn.

S.Oliver Group werkt nauw samen met de Vasudha coöperatie en zet zich in om een specifieke hoeveelheid gecertificeerd biologisch katoen of katoen in omschakeling te kopen over een periode van drie jaar. De coöperatie stelt de deelnemende boerderijen in staat om gespecialiseerde training te krijgen, op excursie te gaan naar voorbeeldboerderijen en hun ervaringen te delen. De certificering van het katoen en de velden wordt ook ondersteund en de boeren krijgen advies.

Voor meer informatie: www.soliver-group.com

Bron: Apparel Resources


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven