FryslânDOK 'De bodem bereikt' weer op televisie

"Biologisch eten moet mainstream worden"

Om meer mensen te stimuleren biologisch te eten, gaat in de Greidhoeke het pilotproject 'Bioregio' van start. In deel 2 van de FryslânDOK 'De bodem bereikt' gaat het over de relatie tussen een gezonde bodem en gezonde mensen. Deze aflevering was het afgelopen weekend te zien bij NPO2 en Omrop Fryslân. Het derde deel van 'De bodem bereikt' zal op 22 en 23 juli uitgezonden worden. Deze werd eerder uitgezonden op 4 en 5 februari 2023.

Zolang de vraag niet toeneemt, zal het voor de landbouwsector ook lastig zijn om over te gaan op meer biologisch boeren. Om deze situatie te doorbreken, zijn nieuwe initiatieven nodig. Dat is de overtuiging van Martien Lankester uit Iens. Hij is opgeleid tot arts en houdt zich zijn hele leven al bezig met het effect dat voedsel op de gezondheid van mensen heeft. Hij vindt het nu hoog tijd worden om biologisch eten mainstream te maken.

Met het project 'Bioregio' wil Lankester bekijken wat er nodig is om mensen massaal aan het biologische voedsel te krijgen. Een belangrijk punt is natuurlijk het prijsverschil.

FryslânDOK wordt Nederlands ondertiteld

Bron: Omroep Fryslân


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven