Vion en Danish Crown werken samen in Noord-Duitsland

Vion Zucht- und Nutzvieh en Danish Crown tekenen een contract voor het slachten van Vion-runderen vanuit Sleeswijk-Holstein (Duitsland). Na de geplande sluiting van de Vion-vestiging in Bad Bramstedt eind deze maand, zal Danish Crown vanaf 1 augustus 2023 tot 1.000 runderen per week slachten voor Vion Food Group in Lohn (Duitsland).

"We zijn erg blij dat we veehouders in Sleeswijk-Holstein, Hamburg en Mecklenburg-Vorpommern hier in het noorden met deze oplossing slachtmogelijkheden kunnen blijven bieden", zegt Dr Holger Looft, directeur van Vion Zucht-Nutzvieh GmbH. Het veehandelsbedrijf, dat meerdere vestigingen heeft in het hele land en gevestigd is in Neumünster, heeft het afgelopen boekjaar ongeveer 50.000 runderen geleverd aan het Vion-slachthuis in Bad Bramstedt en zal zijn activiteiten voortzetten.

Gezien de al jaren dalende veestapel in Noord-Duitsland en de overcapaciteit op de slachterijmarkt, kon de locatie echter niet langer economisch worden geëxploiteerd. In de toekomst zullen de dieren worden geslacht in de slachterijen van Danish Crown in Husum en Teterow en vervolgens na slachting worden verwerkt door Vion. Managing Director Ralf Heisterkamp van Danish Crown verheugt zich op de nieuwe business: "een oplossing voor boeren uit de regio is niet alleen een zakelijke kans, maar ook een stap in de richting van het behoud van de runderveehouderij in Noord-Duitsland".


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven