Emmi verkoopt Duitse bio-zuivelproducent Gläserne Molkerei

De Emmi Group verkoopt de Gläserne Molkerei, een in Duitsland gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van regionale biologische zuivelproducten, aan de in München gevestigde investeringsmaatschappij Mutares.

De transactie is in overeenstemming met de voortdurende transformatie van de portefeuille van de Emmi Group en de focus op winstgevende strategische markten en niches zoals kant-en-klare koffie, kaasspecialiteiten, hoogwaardige gekoelde desserts en plantaardige zuivelalternatieven. De Gläserne Molkerei genereerde in 2022 een omzet van ongeveer 100 miljoen euro met meer dan 120 werknemers.

"De nieuwe eigendomsstructuur creëert duurzame toekomstperspectieven voor de Gläserne Molkerei met haar hoogwaardige assortiment biologische zuivelproducten en stelt Emmi in staat om haar focusstrategie te blijven implementeren", aldus Ricarda Demarmels, CEO van de Emmi Group.

Na een grondige evaluatie van diverse opties en intensieve gesprekken met diverse geïnteresseerde partijen, heeft Emmi besloten om de Gläserne Molkerei te verkopen aan Mutares. Mutares heeft een track record in het weer succesvol maken van bedrijven, zowel operationeel als strategisch, waardoor aantrekkelijke perspectieven ontstaan voor medewerkers, handelspartners, consumenten en leveranciers.

De afronding van de verkoop is afhankelijk van goedkeuring door de verantwoordelijke mededingingsautoriteiten. De partijen zijn overeengekomen de aankoopprijs niet bekend te maken.

Klik hier voor meer informatie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven