Emmi Gruppe stoot de Gläserne Molkerei af

De Zwitserse Emmi Gruppe verkoopt de Gläserne Molkerei, een in Noordoost-Duitsland gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van regionale biologische zuivelproducten, aan Mutares met het hoofdkantoor in München. De transactie is in lijn met de voortdurende transformatie van de portfolio van het concern en de focus op winstgevende strategische markten en niches zoals kant-en-klare koffie, kaasspecialiteiten, hoogwaardige gekoelde desserts en plantaardige zuivelalternatieven. De Gläserne Molkerei genereerde in 2022 een omzet van ongeveer 100 miljoen euro met meer dan 120 werknemers.

"De nieuwe eigendomsstructuur creëert duurzame toekomstperspectieven voor de Gläserne Molkerei met haar hoogwaardige assortiment biologische zuivelproducten en stelt Emmi in staat om haar focusstrategie te blijven implementeren", aldus Ricarda Demarmels, CEO van de Emmi Gruppe.

De afronding van de verkoop wacht nog op goedkeuring door de verantwoordelijke mededingingsautoriteiten. De partijen zijn overeengekomen de aankoopprijs niet bekend te maken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven