"Deze waardering is een mooie opsteker"

Goud voor bio-boerderij Landleven in Onstwedde

Bio-boerderij Landleven in Onstwedde heeft van de VBBM, de Vereniging tot Behoud van Boer en Milieu, het predicaat Goud ontvangen voor haar duurzame bedrijfsvoering. Landleven is een biologisch-dynamische boerderij met akkerbouw, gehoornd melkvee, een kaasmakerij en een winkel. De boerderij is beoordeeld op 10 thema's, waaronder verantwoord gebruik van minerale stikstof en fosfaat, van antibiotica, dierlijke vaste mest en weidegang en op CO2-management.

Gezond kringloopsysteem
De VBBM staat voor een gezond kringloopsysteem en heeft sinds 2006 dit getuigschrift ontwikkeld om hiermee te onderbouwen dat haar boeren aantoonbaar een natuurvriendelijke, verantwoorde bedrijfsvoering hanteren. Uitgangspunten voor de bedrijfsvoering zijn:

  • Voeren met laag eiwit
  • Veel structuur
  • Goede mest maak je in de koe
  • Bovengronds mest aanwenden is goed voor de bodem
  • Zoveel mogelijk weiden
  • Lage input van buiten het bedrijf
  • Ecologie is economie

De VBBM moedigt kringlooplandbouw aan. Ieder bedrijf heeft een unieke bedrijfskringloop door grondslag, verkaveling, geschiedenis, boer en bedrijfsvoering. Deze unieke bedrijfskringloop optimaliseren met de uitgangspunten van de VBBM leidt naar een duurzame landbouw. De VBBM wil een platform zijn om kennis en ervaring te delen met elkaar en anderen. Leren van elkaar en inspiratie opdoen voor het eigen bedrijf, maar ook anderen laten zien hoe een VBBM-boer(in) de kringloop op zijn/haar bedrijf optimaliseert.

"Voor ons is het 10-punten-overzicht een waardevol management-instrument en een stimulans om kringlooplandbouw op onze boerderij nog verder te optimaliseren en te verduurzamen. Deze waardering is een mooie opsteker", aldus de familie Luring.

Klik hier voor meer informatie over het VBBM-getuigschrift.

Voor meer informatie:
Bio-boerderij Landleven
Scholtweg 9
9591 AD Onstwedde
0599 331666
bio-boerderijlandleven@outlook.com
www.westerwoldsgoud.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven