Sjaak van der Tak, LTO: "Nog meer onzekerheid voor boeren"

Kabinet Rutte IV valt

Het kabinet Rutte IV is vrijdag officieel gevallen na onoverbrugbare geschillen over het asielbeleid. Minister-president Mark Rutte heeft aan de Koning het ontslag van alle ministers en staatssecretarissen aangeboden. De Koning heeft de ontslagaanvraag in overweging genomen en de minister-president, ministers en staatssecretarissen verzocht al datgene te blijven verrichten, wat zij in het belang van het Koninkrijk noodzakelijk achten.

Zaterdag 8 juli ontving de Koning demissionair minister-president Rutte op Paleis Huis ten Bosch voor een toelichting op de ontslagaanvraag van het kabinet. Maandag volgde het debat over de val, waarin Rutte aangaf uit de politiek te stappen.

"Val van het kabinet betekent nog meer onzekerheid voor boeren"
LTO-voorzitter Sjaak van der Tak reageerde vrijdag op het bericht dat minister-president Mark Rutte het ontslag van het kabinet aanbiedt aan de koning: "De val van kabinet Rutte IV betekent onzekerheid voor boeren, tuinders, kwekers en telers. De toch al moeizame zoektocht naar toekomstperspectief duurt voort. In het belang van alle boeren en tuinders in Nederland hoop ik dat er zo snel mogelijk een nieuw kabinet wordt geformeerd."

"De provinciale statenverkiezingen hebben laten zien dat mensen veel waarde hechten aan de Nederlandse landbouw, aan voedsel en aan een mooi en leefbaar platteland. We vertrouwen erop dat nieuwe landelijke verkiezingen dit beeld bevestigen en dat een volgend kabinet hier werk van maakt. LTO is bereid hier daadkrachtig aan bij te dragen. En waar wij bovenal op hopen", zo vervolgt Van der Tak, "is dat een volgend kabinet dit vanuit wederzijds vertrouwen en op basis van maatschappelijk draagvlak vormgeeft."

Bron: LTO Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven