Finalisten achtste editie Gaia Green Awards bekendgemaakt

De vakjury van de Gaia Green Awards heeft de finalisten per categorie aangewezen voor de achtste editie van de Gaia Green Awards. De volgende organisaties uit Nederland en België zijn finalist voor de Gaia Green Awards 2023:

Hotels:

  • Buitenplaats de Bergse Bossen / Driebergen
  • Kapellerput Hotel / Heeze
  • Porta Superia Boutique B&B / Mechelen

Restaurants:

  • De tuin van de smid / Leiden
  • Ethica restaurant / Den Haag
  • Restaurant Gys / Utrecht

MICE-locaties:

  • De Polderij / Maassluis
  • Erfgoed Bossem / Lattrop
  • De Groene Afslag / Laren

Winnaar 2022: Logica Leiden.

Gaia Green Awards
De Gaia Green Awards worden uitgereikt aan horecalocaties uit Nederland en België die er qua duurzaamheid bovenuit steken. De awards bestaan uit de 3 hoofdcategorieën: Restaurants, Hotels en MICE-locaties. Ook kent de award 3 subcategorieën. De meest onderscheidende deelnemer op het gebied van duurzaam eten en drinken ontvangt jaarlijks de Falco Eleonorae Award. De finalist met de meeste publieksstemmen ontvangt de Publieksprijs. De horecalocatie die het meeste stappen heeft gezet in het plasticvrij maken van haar locatie en/of omgeving ontvangt de prestigieuze Plasticvrij Award.

Beoordeling finalisten
De finalisten van de Gaia Green Awards worden de komende zomer uitgebreid beoordeeld. De beoordeling bestaat uit drie onderdelen: een ‘mystery visit’ uitgevoerd door een professional, de beoordeling van een uitgebreide vragenlijst en publiekstemmen. De uiteindelijke winnaars worden aangewezen door een vakjury en nemen hun award in ontvangst op dinsdag 19 september 2023 in Rotterdam Ahoy tijdens Gastvrij Rotterdam.

Partners
De Gaia Green Awards zijn een initiatief van een brede coalitie van organisaties en partijen die actief zijn in de horecasector op het gebied van duurzaam ondernemen. De partijen die de award ondersteunen zijn Worldmeetings.com, Gastvrij Rotterdam, Green Key, EKO- Keurmerk Horeca, Good Fish Foundation, Stichting hetWerkvan, Euro-Toques Nederland, Amsterdam International Olive Oil Competition en initiatiefnemer Green Leisure Group. De awards worden gesponsord door de Worldmeetings.com en Gastvrij Rotterdam.

Voor meer informatie: www.gaiagreenawards.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven