Nieuwe Bio Goud wordt op traditionele wijze gebrouwen

Tholen - Een pilsner met een volle, moutige, maar zachte smaak. Zo laat de nieuwe Bio Goud van Othmar Bierbrouwerij uit Ootmarsum zich omschrijven. Het is de eerste keer dat de Twentse brouwerij een biologisch bier lanceert. De reacties zijn goed. "Mensen zijn erg enthousiast en vinden het fijn dat we nu ook een biologisch bier hebben. Voordat het bier verkrijgbaar was, hadden we een groot gedeelte al verkocht", vertelt Demi Scholte Lubberink.

Pure ingrediënten
Wat dit bier speciaal maakt, is de traditionele wijze van brouwen. De brouwerij werkt namelijk volgens het oeroude Duitse ‘Reinheitsgebot'-principe. Dat betekent dat het bier gebrouwen wordt met slechts vier ingrediënten: water, hop, mout en gist.

"In veel traditionele Duitse brouwerijen wordt nog op deze wijze gebrouwen. Hier in Nederland zie je het veel minder", vertelt Demi. Kruiden en andere ingrediënten toevoegen is niet toegestaan, dus de smaak is helemaal afhankelijk van de verhouding van de vier basisingrediënten. Smaken ontwikkelen vraagt daarom veel creativiteit. "We gebruiken verschillende soorten hop. De een is citrusachtig, terwijl de ander meer bitterheid heeft. Zo zijn er bij de mout ook veel verschillende soorten, die zorgen voor een eigen smaak."

Duurzame trend
Biologisch past goed bij deze natuurlijke manier van brouwen. Demi vertelt dat er veel vraag naar biologisch bier was. Dat was de belangrijkste reden is dat de brouwerij heeft besloten een biologisch bier te ontwikkelen en een Skal-certificaat aan te vragen.

Hoewel biologische bieren maar een heel klein deel zijn van het totale aanbod in de markt, kan daar volgens Demi wel eens verandering in komen. "Overal waar je kijkt is men bezig met duurzaamheid en biologisch. Die trend speelt in voedsel en dranken en dan is het logisch dat het ook in de bierwereld terecht komt. Ik denk dat we binnen een aantal jaar veel meer biologische bieren gaan zien."

Othmar Bio Goud is sinds 21 juni breed verkrijgbaar bij de betere supermarkten, slijterijen en horeca in de regio.

Voor meer informatie:
Othmar Bierbrouwerij
Commanderieplein 6
7631 EA Ootmarsum
+31 (0)541 760 808
info@othmar.eu
www.othmar.eu


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven