Clearspring belooft 30.000 gratis plantaardige maaltijden ter gelegenheid van 30-jarig bestaan

De Japanse en biologische voedingsproducent Clearspring viert dit jaar het 30-jarig bestaan. Ter ere hiervan heeft het bedrijf de handen ineen geslagen met hun langetermijnpartner, de plantaardige kookschool en liefdadigheidsinstelling voor voeding 'Made In Hackney', om 30.000 gratis plantaardige maaltijden te doneren aan gemeenschappen in nood. Made in Hackney, die hun eigen 10e verjaardag vieren, zal 30.000 gratis plantaardige maaltijden doneren aan gemeenschappen in nood.Sarah Bentley, oprichter van Made in Hackney: "Made In Hackney en Clearspring geloven dat iedereen toegang moet hebben tot gezond voedsel van hoge kwaliteit, dat goed is voor mensen en de planeet. Clearspring heeft onze kooklessen, maaltijdservice en fondsenwervingsactiviteiten ondersteund met hun ongelooflijke producten. We zijn verheugd om nu met hen samen te werken om 30.000 gratis plantaardige maaltijden te verstrekken aan huishoudens met voedselbehoeften als onderdeel van Clearspring's 30-jarig jubileum."Maria Dawson, Managing Director bij Clearspring: "Het bereiken van 30 jaar als onafhankelijk familiebedrijf is een geweldige prestatie dat we moeten vieren. We wilden deze gelegenheid aangrijpen om een gezamenlijke inspanning te leveren om iets terug te doen met onze belofte om 30.000 gratis plantaardige maaltijden te doneren." Naast de belofte om voedsel te doneren, zal Clearspring het hele jaar door geld inzamelen om het belangrijke werk dat Made in Hackney doet te ondersteunen. Clearspring zal ook samenwerken met andere organisaties, waaronder City Harvest, die helpt bij de distributie van voedsel aan meer dan 350 lokale liefdadigheidsinstellingen die voedselhulp bieden aan lokale gemeenschappen.Maria voegde eraan toe: "We willen ook iedereen bedanken die ons heeft geholpen om deze mijlpaal van 30 jaar te bereiken. Dank aan het briljante Clearspring team, de fantastische biologische en Demeter gecertificeerde boeren en ambachtelijke voedselproducenten, de toegewijde groothandelaren en detailhandelaren die onze producten op voorraad hebben en het trouwe winkelpubliek dat ervoor kiest om Clearspring elke dag te kopen. Jullie voortdurende steun helpt ons om onze droom te verwezenlijken om een duurzamere toekomst te creëren. We gaan er voor om elke dag weer een hectare meer om te zetten naar biologische landbouw."

Clearspring werd in 1993 opgericht door de bekroonde biologische Japanner en pionier op het gebied van plantaardige voeding Christopher Dawson. Hij komt oorspronkelijk uit Nieuw-Zeeland en kwam naar Londen om biologische en biodynamische landbouw te studeren. In 1977 startte en runde hij zijn eigen natuurvoedingswinkel East West Natural Foods in Londen. Christopher besloot in de jaren '80 naar Japan te verhuizen om zijn kennis van de biologische landbouw uit te breiden en maakte van het land zijn thuis voor de volgende 18 jaar, waarin hij samenwerkte met lokale ambachtelijke producenten om zich om te vormen en te voldoen aan de internationale biologische normen. Clearspring werd opgericht om de producenten met wie hij samenwerkte te helpen hun unieke traditionele en biologische producten te delen met een wereldwijd publiek.

Na een bescheiden begin met biologische Japanse Misosoepen, thee en Tamari, biedt Clearspring nu een uitgebreid assortiment van meer dan 300 producten in 30 categorieën, waaronder Japanse specialiteiten, Tofu, kruiden, maar ook Europese koudgeperste oliën, azijnen, snacks, purees, pasta en pastasauzen. Alle producten van Clearspring zijn plantaardig, zonder geraffineerde suikers en gemaakt zonder kunstmatige toevoegingen of ingrediënten. Clearspring is verkrijgbaar in meer dan 60 landen over de hele wereld.

Klik hier voor meer informatie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven