Eigen glutenvrije inpaklijn voor De Halm

"Verdere uitbreiding van de lijn met minibulkverpakkingen van 1 kilogram"

Tholen - De Halm in Heeswijk-Dinther beschikt sinds kort over een eigen inpaklijn voor de glutenvrije afdeling. "Begin dit jaar hebben we de inpaklijn gekocht en deze is in mei operationeel geworden. Alle glutenvrije vlokken die we hebben kunnen we nu, naast big bags, 15 kg bulk zakken, minibulk zakken, ook zelf in consumentenverpakkingen verpakken. En natuurlijk kunnen we hiermee ook andere glutenvrije producten verpakken", zo licht algemeen directeur Rob van den Berg toe.

Hij geeft aan dat De Halm de lijn in eerste instantie gekocht heeft om de glutenvrije vlokken van het eigen merk 'Meesters van De Halm' te verpakken. "Maar we kunnen natuurlijk ook glutenvrije producten voor andere bedrijven verpakken. Met deze lijn hebben we nu alle processtappen in huis. Hierdoor hebben we zelf de planning in handen en kunnen we de kwaliteit ook veel beter bewaken. De lijn kunnen we ook gebruiken voor andere verpakkingsopties, zolang het maar glutenvrij is. We zijn namelijk het enige bedrijf in Nederland die glutenvrije vlokken zelf produceert en vervolgens verpakt in een 'dedicated' glutenvrije productieruimte."

Na de installatie is de inpaklijn vrij snel in gebruik genomen, vertelt Rob. "Het is alweer onze zesde inpaklijn en ook deze machine is van één van onze vaste leveranciers. Dus onze operators kunnen lezen en schrijven met deze machine. Ideaal omdat we op deze manier onze operators op meerdere inpaklijnen kunnen inzetten."

Links een aantal van de bulkproducten (granola en speltmuesli). Rechts een deel van de glutenvrije vlokken die ze op de lijn verpakken.

Bij De Halm merkten ze de laatste maanden dat er sinds de oorlog in Oekraïne door de inflatie steeds meer vraag was naar minibulkverpakkingen, daarom investeren ze hier nu verder in. "We zijn met name meer gaan focussen op de minibulkverpakkingen van 1 kilogram. Deze lijn gaan we verder uitbreiden, want we zien dat de consument toch wel meer naar grotere verpakkingen kijkt. Deze zijn relatief gezien per kilogram goedkoper en zorgen ook nog eens voor minder verpakkingsafval. Dus winst voor de consument en het milieu."

Voor meer informatie:
Rob van den Berg
De Halm
De Morgenstond 11b
5473 HE Heeswijk-Dinther
0413 293090
06 51001546
rob@dehalm.nl
www.dehalm.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven