Biologische producten in Georgië: veel vraag, weinig consumentbewustzijn

Teeltbedrijf Bostani (vertaald als "Groentetuin") zal de komende jaren niet kunnen exporteren. Beka Barjadze, de oprichtster van het biologische teeltbedrijf in Georgië, vertelt over de redenen waarom Bostani de komende 4-5 jaar niet van plan is om te exporteren.

"Hoewel we het bio-certificaat hebben gekregen en de weg naar de markt van de Europese Unie hebben geopend, zijn we niet van plan om de komende 4-5 jaar te exporteren, omdat we nu alleen nog maar Georgische klanten bedienen. We hebben onze gebruikersbasis opgebouwd. Elke maand voegen we een nieuwe hoeveelheid toe, we hebben geen klanten die onze producten één keer kochten en nooit meer terugkwamen. Daarom is de vraag op de markt erg groot en denken we na over uitbreiding om aan de vraag op de markt te voldoen", legt Beka Barjadza uit.

De oprichter van Bostani vertelt over de uitdagingen op het gebied van verkoop en zegt dat hun grootste probleem onvoldoende aanbod is.

"Het bedrijf werd geconfronteerd met veel problemen op het gebied van verkoop, daarom zijn we in december 2022 begonnen met online verkoop en zijn we er nog steeds mee bezig. We hebben 1500-2000 gebruikers via sociale netwerken en elke maand komen er 200-300 gezinnen bij, dus we hebben niet genoeg producten, dat is op dit moment het grootste probleem."

"Over het algemeen is het vertrouwen in biologische producten erg laag en het bewustzijn moet worden vergroot. We zijn echter erg blij dat 99% van onze klanten kinderen heeft en producten voor hen koopt. We slaan geen producten van tevoren op, de bestelling komt binnen, wordt in de loop van de dag klaargemaakt en tussen 20.00 en 23.00 uur naar de klant gestuurd. We werken samen met een pluimveehouderij, dus we hebben eieren en groenten, voornamelijk producten met betrekking tot kindervoeding," merkt hij op.

Bostani werd de eerste bio-gecertificeerde kas in Georgië. Na 3 jaar teelt kreeg het bedrijf officieel een bio-certificaat, wat betekent dat de producten 100% natuurlijk en veilig zijn. De certificeringsinstantie is CAUCASCERT, het enige lokale certificeringsbedrijf in Georgië. Het is geaccrediteerd door het Duitse accreditatiecentrum (DakkS) en staat op de lijst van gelijkwaardige biocertificeringsbedrijven uit derde landen van de Europese Commissie. CAUCASERT LLC geeft een bio-certificaat uit dat zowel in Georgië als in alle EU-landen rechtsgeldig is.

Voor meer informatie: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven