"Een belangrijke voorvechter van biologisch"

In memoriam Bert Leffers

De familie van Bert Leffers heeft via LinkedIn laten weten dat Bert op 23 mei na een kort ziekbed overleden is. Bert was onder meer medeoprichter van Bio+. In die functie werkte hij lang samen met Henk Gerbers, die het onderstaande In Memoriam schreef.

Bert is na een heel kort ziekbed overleden. Hij is 67 jaar geworden. Ik wens zijn vrouw, familie en vrienden veel sterkte met dit plotselinge verlies.

Bert Leffers was een kruidenier in hart en nieren. Veel mensen zullen Bert nog kennen van Plus Retail waar hij t/m 2011 werkzaam was als unitmanager vers. Maar Bert was ook een belangrijke voorvechter van biologisch.

Hij heeft zich op verschillende manieren ingezet voor het verduurzamen van het retail-assortiment, zowel streekproducten (GIJS), biologische producten (Bio+) als fairtrade producten. Bert was ook een aantal jaren actief in het bestuur van de Stichting Biologica die later is opgegaan in Bionext.

Ik heb zelf met Bert ruim 10 jaar prettig samengewerkt in de Stichting Merkartikel Bio+. Bert was in 2004 één van de oprichters van Bio+. Bio+ was in de jaren daarna meerdere keren het snelst groeiende merk van Nederland met een positie in de merkenTOP25. Of zoals André Brouwer het verwoordt: "Het werk van Bert was een stevig fundament in het supermarktkanaal waar anderen op verder konden bouwen."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven