Wat is het geluid van Neleman?

Voor het derde jaar op rij is Neleman de hele zomer op de radio. Dit keer laat de biologische wijnmaker het geluid van Neleman wijn horen.

Waarom?
Neleman maakt biologische wijn voor een mooiere wereld. Slechts 6% van het wereldwijde wijnareaal is biologisch. De gevolgen van het spuiten met pesticiden en herbiciden zijn niet mals: naast het vernietigen van het bodemleven en het bevuilen van het grondwater zijn ook de gevolgen voor de mens desastreus.

Parkinson, de snelstgroeiende hersenziekte ter wereld, wordt mede veroorzaakt door een langdurige blootstelling aan pesticiden. Wetenschappelijk onderzoek toont dit aan. Bas Bloem, de neuroloog die vorig jaar de NWO Stevinpremie won voor zijn onderzoek naar Parkinson, is er heel duidelijk over en hij is niet de enige.

Wat is het geluid van Neleman?
Het geluid van Neleman wijn is dan ook het geluid van natuur. Van biodiversiteit. In de Neleman wijngaarden werken mens en natuur samen. In plaats van pesticiden worden vleermuizen en speciale snoeitechnieken ingezet om ongewenste insecten en schimmels te weren. Overblijfselen van de oogst dienen als mest. Regen irrigeert. Oude wijnstokken worden niet gerooid maar gekoesterd. Voor zeldzame onbekende druivenrassen geldt het zelfde. Dit levert uniek smakende wijnen op.

Missie
Neleman heeft als missie biologische wijn zo laagdrempelig mogelijk verkrijgbaar te maken. Dat betekent dat je bij elke HEMA, Jumbo, PLUS, Ekoplaza, Odin en Hoogvliet winkel Neleman wijn kunt kopen. En bij veel speciaalzaken. Neleman is met meer dan 1.700 verkooppunten dus altijd in de buurt. En met meer vraag naar biowijn wordt vanzelf het areaal biowijngaarden groter. Dat is beter voor de planeet.

Hoe te beluisteren?
Het geluid van Neleman wijn is op de radio te horen bij NPO radio 1 en 2, na 21.00 uur, in juli en augustus 2023. De campagne wordt ondersteund op social media en in de krant. Heb jij het geluid van Neleman wijn al gehoord?

Voor meer informatie: www.neleman.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven