IMVO Convenant Voedingsmiddelen na 5 jaar afgesloten

Het IMVO Convenant Voedingsmiddelen is na 5 jaar afgelopen. De federatie voor de Nederlandse levensmiddelenindustrie FNLI heeft de vijfde jaarrapportage gepubliceerd en meldt dat het zich blijft inspannen om leden te ondersteunen op het gebied van IMVO. De jaarrapportage laat zien dat IMVO steeds meer op de agenda staat van bedrijven en steeds meer geïntegreerd is in de bedrijfsvoering bij grootbedrijven. Die hebben een goed overzicht van de productieketen en hebben hier passend IMVO-beleid voor gemaakt. Uitdagender is het, gezien de complexiteit in internationale ketens, om risico's in de productieketen te prioriteren.

Aankomende wetgeving en vervolg convenant
Het convenant voor de voedingsmiddelensector heeft de afgelopen jaren sterk bijgedragen aan de bredere bewustwording voor IMVO-risicomanagement. Het convenant loopt vandaag af en hoe het vervolg eruit gaat zien is nog niet duidelijk. Desalniettemin blijft FNLI zich inspannen om haar leden te ondersteunen bij de praktische implementatie van de aanstaande Europese wet- en regelgeving op gebied van IMVO. Samenwerking binnen en buiten de sector blijft in de komende jaren een bepalende factor voor échte verduurzaming in de keten. FNLI blijft daarom een centrale rol spelen bij het infomeren en faciliteren van bedrijven en branches op dit thema.

Actieve deelname convenantactiviteiten
Los van de deelname aan de monitoring, participeerden FNLI-leden veel in de verschillende (door het convenant) georganiseerde activiteiten. Zo was er de 'Due Diligence Roadshow'; een praktische tweedaagse training voor bedrijven die aan de slag willen met IMVO. Veel leden hebben het afgelopen jaar aan deze trainingsdagen deelgenomen. Daarnaast is er een webinar georganiseerd over ontbossingsvrijeketens. Dat webinar gaf inzicht in de aanstaande ontbossingsverordening die de invoer van producten die bijdragen aan ontbossing verbiedt en wat dit betekent in de praktijk.

Klik hier voor de publicatie 'FNLI-activiteiten en resultaten van het vijfde jaar IMVO Convenant Voedingsmiddelen 2022 - 2023' (op de website van de FNLI).

Bron: FNLI


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven