"Van zichzelf al smaakvol genoeg, geen beleg nodig"

Groentecrackers geven extra kleur aan de lunch

Tholen - Met de nieuwe groentecrackers biedt Kari's Crackers een extra optie voor het lunchmoment. De crackers zijn er in de smaken Spinazie & Prei en Rode biet. GreenSprout is nu een rondgang langs de natuurvoedingswinkels aan het doen met de groentecrackers. "Het proeven roept bij de winkeliers regelmatig een 'wow-effect' op. Je proeft echt de groenten en het is een heel brosse cracker. Ze zijn over het algemeen al heel tevreden over de verkoop van Kari's Crackers en zien dit als een mooie aanvulling op het assortiment", vertelt Ton Severrien.

Ton geeft aan dat Patrick Roozemond, medeoprichter van Kari's Crackers, graag meerdere momenten van de dag wilde gaan invullen met de crackers. "Daarop kwamen we op het idee om groentecrackers te gaan ontwikkelen die ook geschikt zijn voor het lunchmoment. Het is een heel andere cracker dan we van Kari's gewend zijn. De andere crackers zijn heel geschikt voor het ontbijt met wat zoet beleg of een plakje kaas. Deze heel voedzame groentecrackers zijn een uitstekende optie voor de lunch. Je hebt eigenlijk geen beleg nodig, je kunt ze zo als lunchgerecht eten. Tijdens de Lentemarkt bij Gimsel kreeg ik vaak de reactie dat de crackers van zichzelf al smaakvol genoeg zijn en dat je er dus inderdaad niks op hoeft te doen. Combineer het bijvoorbeeld met een kopje soep of eet het bij een salade."

GreenSprout werkt al geruime tijd samen met Kari's. Ton: "We hebben al een jaar of vier contact met elkaar. Veel winkelproeverijen doen we met een combinatie van Kari's Crackers en de Fiordifrutta fruitspreads, Nocciolata hazelnootpasta's en de honing van Mielbio. Dat is een heel mooie combi, met een crackertje met allerlei lekker beleg. Dat maakt het echt tot een feestje om deze twee merken, Kari's Crackers en Rigoni di Asiago, samen op de winkelvloer te laten zien en proeven."

Ton geeft aan dat tijdens de huidige rondgang blijkt dat nog niet alle winkeliers bekend zijn met Kari's Crackers. "Deze introductie biedt wat dat betreft dus ook kansen. Na het proeven van deze groentecrackers en de rest van het assortiment raken ze enthousiast en plaatsen ze een bestelling. Het verhaal achter Kari's spreekt daarbij ook zeker aan. Kari's Crackers bakt met hulp van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het gaat om een Nederlands product."

De display op de Lentemarkt in Rotterdam.

Als basis voor de nieuwe crackers is bewust gekozen voor spinazie, prei en rode biet, meent Ton. "Deze groenten kunnen goed verwerkt worden in een cracker en bijkomend voordeel is dat met deze combinaties groentecrakcers in twee echt mooie kleuren zijn ontstaan. Ze springen er hierdoor echt uit in het schap." Er is ook een speciale display ontwikkeld voor in de winkels. "Daarop staat bewust ook 'voor ieder moment van de dag' op vermeld."

Voor meer informatie:
Ton Severrien
GreenSprout
Eendrachtlaan 21
3621 DD Breukelen
06 53131712
ton@greensprout.eu
www.greensprout.eu

Patrick Roozemond
Kari's Crackers
De Weerd 4
8141 BT Heino
0572 745621
info@kariscrackers.nl
www.kariscrackers.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven