Nieuwe biologische plantaardige barista

Zuivelrijck introduceert deze week Plantaardig Barista, met biologische ingrediënten van Europese bodem.

Zacht en romig met een vleugje haver
"We wilden een plantaardige baristavariant ontwikkelen, die naast biologisch vooral lekker is en mooi opschuimt", aldus René van der Veen van Zuivelrijck. De afgelopen jaren heeft er een verschuiving plaatsgevonden in het gebruik van gewone melk naar vooral havervarianten. Deze trend is begonnen in de Randstad en spreidt zich nu meer en meer uit over de rest van Nederland. Er is steeds meer behoefte aan plantaardige melkalternatieven in de koffie, maar ook de smaak blijft erg belangrijk. Het grote deel van deze markt wordt op dit moment ingevuld met haverdranken met een relatief sterke haversmaak. Wij hebben Plantaardig Barista ontwikkelt, zacht en romig van smaak, met een vleugje haver. We geloven dat we daarmee een nieuwe doelgroep kunnen aanboren en daarmee de markt voor melkalternatieven een nieuwe impuls kunnen geven."

Biologisch van Europese bodem
Binnen de koffiewereld is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Dit is onder meer zichtbaar door de vele initiatieven op het gebied van fairtrade, direct trade of biologisch. Ook bij het gebruik van melk of melkalternatieven wordt dit steeds belangrijker. De nieuwe Plantaardig Barista van Zuivelrijck sluit goed aan bij deze trend, met onder meer biologische ingrediënten van Europese bodem.

Makkelijk te verkrijgen in Nederland en ook nu ook voor export
Zuivelrijck richt zich vooral op de horeca en catering in Nederland. Een aantal jaren geleden introduceerde Zuivelrijck als eerste in Nederland de biologische koffiemelk in cupjes. Inmiddels is het Zuivelrijck assortiment uitgegroeid naar een compleet biologisch assortiment voor gebruik in en bij de koffie. Veel groothandels en koffieleveranciers hebben de biologische Zuivelrijck producten in het assortiment. Ook de nieuwe Plantaardig Barista zal goed verkrijgbaar zijn voor de out-home markt in Nederland. Ook vanuit het buitenland is er de nodige interesse. Zo zal in Tjechië een lokale partner het product op de markt brengen met een focus op de koffiezaken in grotere steden.

Ook geschikt voor gebruik in koffieautomaten
Bij de samenstelling van de Zuivelrijck Plantaardig Barista is er extra aandacht besteed om te zorgen dat het ook geschikt is voor het gebruik in koffieautomaten. Bij veel van de bestaande havervarianten levert het gebruik in automaten vaak problemen op. "We hebben jarenlange samenwerkingen met een aantal grotere landelijke cateraars op het gebied van biologische koffiemelk in cups, honingsticks en suikersticks. Bij een deel van hen leefde de behoefte om op een aantal locaties de melk in de automaten te vervangen door een plantaardige variant. Hier hebben we bij de productontwikkeling ook rekening mee gehouden", aldus René van der Veen.

Voor meer informatie:
René van der Veen
Zuivelrijck
Bisschopsweg 16
8462 TA Rotstergaast
0513 682 867
rvanderveen@zuivelrijck.nl
www.zuivelrijck.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven