Milieucommissie Europees Parlement wijst gewijzigde Natuurherstelverordening af

Na een langdurige stemming is er geen meerderheid onder leden van de Milieucommissie van het Europees Parlement over het gewijzigde voorstel van de Europese Commissie voor een wet inzake natuurherstel.

Na stemmingen over amendementen op het Commissievoorstel op donderdag 15 juni en dinsdag 27 juni, heeft de commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid de voorgestelde EU-wet inzake natuurherstel, zoals gewijzigd, verworpen. De eindstemming is 44 stemmen voor en 44 tegen, bij 0 onthoudingen, wat betekent dat er geen meerderheid voor is.

Volgende stappen
De parlementscommissie Milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid zal het voorstel tot verwerping van het Commissievoorstel aan de plenaire vergadering voorleggen. Het Parlement als geheel moet dan een standpunt innemen. Dit zal waarschijnlijk gebeuren tijdens de plenaire vergadering van juli in Straatsburg, in afwachting van de goedkeuring van de agenda door de Conferentie van voorzitters.

Achtergrond
In het kader van de Europese Green Deal heeft de Commissie op 22 juni 2022 een verordening inzake natuurherstel voorgesteld om bij te dragen aan het langetermijnherstel van beschadigde natuur in de land- en zeegebieden van de EU en om de EU doelstellingen voor klimaat biodiversiteit te verwezenlijken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven