Marma en Biodis gaan samenwerken in de Belgische biologische markt

De familie Portauwe van Marma en Arnaud Grégoire van Biodis bundelen hun krachten samen om hun positie als distributiebedrijven op de gespecialiseerde biologische markt te versterken.

Steve Portauwe, Nick Portauwe, Arnaud Grégoire, Lien Portauwe

Biodis, gelegen op het plateau van Herve, werd opgericht in 2010 door Arnaud Grégoire, ​zoon van een pionier van biologisch pluimvee. Onder het motto 'Bon, Bio et Belge' is het bedrijf gespecialiseerd in de distributie van meer dan 2500 referenties niet gekoelde bio-producten. ​Deze worden zorgvuldig geselecteerd en uitvoerig getest in hun eigen winkel. Het assortiment is zodus aangepast aan de noden, de regio en de vestiging van de vrije Belgische gespecialiseerde biowinkels.

Marma, opgericht in 1995 door Marcel en Maria Portauwe en inmiddels overgenomen door 3 van hun kinderen Nick, Lien en Steve, is een totaal pakketleverancier van bio- en ecologische producten aan de gespecialiseerde bio-verkooppunten over heel België.

Het aanbod omvat de vier productcategorieën droge voeding, diepvries, gekoelde producten en een speciaal ontwikkeld korte keten ophaalsysteem bij lokale producenten van kort houdbare producten. Dit omvat onder andere biologische groenten en fruit, biologische kip en eieren, vlees en vis, kaas en zuivel, biologische bereide gerechten en een hele reeks veggie en vegan producten. Vanuit het state of the art distributiecentrum in Tienen vertrekken de multitemperatuur gecompartimenteerde vrachtwagens in een one-stop-shoprouting met op de terugweg de ingeplande afhalingen van bio-producten bij lokale producenten. Dit unieke Just In Time Zero Stock systeem garandeert de hoogst mogelijke versheid en een verzekerde Belgische herkomst, met daarbij een perfecte temperatuurbeheersing en -bewaking. Daarenboven is er nog ​ een voorafgaande strenge kwaliteitscontrole tijdens de overslag Cross Dock op de gekoelde kades van Marma.

De twee families hebben dezelfde waarden, doordrongen van de bio gedachte en steeds op zoek naar de meest ecologische oplossing. ​ Een integratie van het Biodis assortiment in het logistieke apparaat van Marma was hiervan het logische gevolg. Geen twee vrachtwagens naar dezelfde klanten en geen voorraad in twee magazijnen. Arnaud Grégoire zal Marma blijven ondersteunen zodat de overdracht van de logistieke activiteiten zowel voor de klanten als voor de leveranciers efficiënt kan verlopen.

De biowinkelier kan vanaf begin augustus op één platform het volledige assortiment raadplegen of bestellen en aangeleverd krijgen in een aangepaste hogere leverfrequentie, gecombineerd met diepvries, gekoelde en ultraverse producten. "Door de krachten te bundelen komen we zo tegemoet aan de behoeften van de gespecialiseerde biowinkel, niet alleen met een uiterst compleet aanbod maar ook met een betrouwbaar distributie apparaat, én Belgisch én met aandacht voor ecologie en familiale waarden", vertelt Steve Portauwe namens Marma.

Voor meer informatie:
Marma
Fred Chaffartlaan 11
3300 Tienen, België
Tel.: +32 (0)16632736
info@marma.be
www.marma.be

Biodis
Rue de l'Avenir 7
4890 Thimister-Clermont, België
Tel.: +32 (0)87 398945
info@biodis.be
www.biodis.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven