Kwekerij de Noordhoek teelt Dee Votion

"Uithoudingsvermogen van deze komkommerplant heeft mij positief verrast"

De komkommer E23L.2426 heeft de naam Dee Votion gekregen. Deze nieuwkomer binnen het komkommersegment voor een hogedraad teeltsysteem staat bij Kwekerij de Noordhoek in de kassen. Inmiddels staat er ruim anderhalf hectare bij deze kweker.

Tijdens een bezoek van veredelingsbedrijf Enza Zaden aan de kweker is Kees Verhage enthousiast over de komkommer Dee Votion. De grootste pluspunten van deze komkommer? Zijn enorme groeikracht. "We zochten een plant met uithoudingsvermogen en deze plant blijft groeien. De plant heeft een ongekende groeikracht en blijft in een warme zomer ook mooi doorgroeien", aldus de kweker.


Kees Verhage met de komkommer Dee Votion

Groeikracht is het sleutelwoord
Een ander groot pluspunt van komkommer Dee Votion is dat de plant mooi groen blijft tot het einde van de teelt. Tot half oktober blijft hij vrucht geven. Waar in warme weken andere planten minder dikke koppen en minder scheuten krijgt, blijft het ras Dee Votion onverminderd sterk. "Het uithoudingsvermogen van deze komkommerplant heeft mij positief verrast. Wij proberen altijd 1 jaar met een plant te doen en dat gaat uitstekend met dit ras."


Kees Verhage staat met het bord

De Dee Votions komkommers in een krat

Meer over Dee Votion
Dee Votion presteert goed met een beperkte hoeveelheid warmte. Het is een komkommerras met een open en krachtig gewas, dat sterk op de wortel is tot einde van de teelt. Het ras geeft mooie donker groene geribde vruchten, met voldoende lengte en hoog vruchtgewicht. Dit resulteert in een goede productie tot het einde van de teelt. Tevens is het ras sterk tegen meeldauw (Px) en hoog resistent tegen het komkommerbontvirus (CGMMV).


Kees Verhage met het bord en de Dee Votion komkommers in een krat

Voor meer informatie:
Enza Zaden
Haling 1E
1602 DB Enkhuizen
T: +31 (0)228 350100
info@enzazaden.com
www.enzazaden.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven