Excursie proefveld biologische baktarwe: donderdagavond 6 juli in Kloosterburen

Het aanbod van zomertarwe voor de biologische teelt is al jarenlang beperkt. Onderzoeker Abco de Buck van Het Louis Bolk Instituut en akkerbouwer Hero Havenga de Poel van Landgoud hebben elkaar gevonden door het aanbod met goede rassen te verbreden en te verdiepen. Voor het derde opeenvolgende jaar hebben ze een proef aangelegd van biologische baktarwe aan de Groninger Waddenkust. In 2023 staan er in herhaling 10 rassen en populaties op het land van bekende en kleinschalige veredelaars.

Het doel van de proef is om onderzoek te doen naar de teelteigenschappen van de verschillende rassen en populaties, rassen te onderzoeken op goede bakwaardigheid voor de bakkers en natuurlijk moeten de broden lekker zijn voor de consument. Samen met De Graanrepubliek worden na de oogst brood van de granen van deze proefvelden gebakken om consumenten de verschillen te laten zien, proeven en ervaren.

Hero Havinga

Op donderdag 6 juli 2023 is er een excursie met uitleg op het veld. De excursie start om 19.30 uur (inloop vanaf 19:00 uur - verzamelen direct achter de schuur). Graag aanmelden via a.debuck@louisbolk.nl of hero@landgoud.nl. Het veld ligt nabij Dijksterweg 45, 9977TD Kloosterburen. Parkeren kan voor de boerderij, langs de oostzijde van de weg.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven