Jan Plagge herkozen als voorzitter van IFOAM Organics Europe

Tijdens de algemene vergadering van woensdag 21 juni hebben de leden van IFOAM Organics Europe een nieuw bestuur en Jan Plagge als voorzitter gekozen. Na zijn herverkiezing zei Jan Plagge, voorzitter van IFOAM Organics Europe: "Het is een eer om herkozen te worden als voorzitter van de Europese biologische beweging. Dit zijn uitdagende tijden, aangezien de vermindering van pesticiden en de bescherming van de biodiversiteit zeer gepolitiseerde en polariserende onderwerpen zijn geworden, en veel biologische producenten worden geconfronteerd met een moeilijke marktsituatie. Toch is de transformatie van ons voedselsysteem meer dan ooit nodig en blijft biologische landbouw een cruciaal beleidsinstrument om onze landbouw groener te maken en plattelandsgebieden in Europa nieuw leven in te blazen."

Het nieuw gekozen bestuur van IFOAM Organics Europe. Van links naar rechts: Lukas Nossol, Aira Sevon, Michel Reynaud, Jan Plagge, Chris Atkinson, Marian Blom, Bernard Lignon, Thomas Fertl en Dora Drexler.

"Met de resolutie die vandaag is aangenomen, bevestigt de biologische beweging duidelijk opnieuw haar steun voor de Green Deal van de EU en voor de Farm to Fork-strategie. Zij benadrukt hoe belangrijk het is om de mogelijkheid van een systemische aanpak van innovatie te waarborgen, die efficiënter is dan technologische kortetermijnoplossingen om een overgang te bewerkstelligen van dat intensieve landbouwmodel met hoge inputs. Om deze redenen, en om het Europese kweekmodel te beschermen tegen patenten, wil de overgrote meerderheid van de biologische producenten dat het biologische productieproces vrij blijft van GGO's, met inbegrip van 'New Genomic Techniques' (NGT's)."

Het bestuur van IFOAM Organics Europe met de commissaris voor landbouw, Janusz Wojciechowski, de eerste officiële gast in het Organic House.

Dora Drexler, herkozen vicevoorzitter en directeur van ÖMKI, het Hongaarse onderzoeksinstituut voor biologische landbouw, vervolgt: "Het is van cruciaal belang om vast te houden aan een op feiten gebaseerde aanpak om de biologische landbouw verder te ontwikkelen. Als we de doelstellingen van de Farm to Fork-strategie en de biodiversiteitsstrategie willen halen, moeten beleidsmakers de onderzoeksinspanningen van de EU op het gebied van biologische en andere agro-ecologische benaderingen versterken."

Marian Blom, herkozen vicevoorzitter en projectleider Kennis & Innovatie bij Bionext, zei: "Ik ben er trots op dat de Europese biologische beweging mij hun vertrouwen heeft gegeven en mij heeft herkozen als bestuurslid. Ik geloof dat er geen eenvoudige en reductionistische oplossing is voor de uitdagingen waar we voor staan. We hebben indicatoren nodig die duurzaamheid in al zijn dimensies meten, inclusief bescherming van de biodiversiteit, gebruik van pesticiden en klimaatverandering. Biologisch biedt een systemische oplossing voor complexe problemen."

Onmiddellijk na hun verkiezing bracht het bestuur deze boodschappen over aan commissaris Wojciechowski, die de eerste officiële gast was in het Organic House.

Voor meer informatie: www.organicseurope.bio


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven