Nieuwe raw honing: Mielbio Acacia

Het Italiaanse familiebedrijf Rigoni di Asiago introduceert een nieuwe honing in Nederland: Mielbio Acacia. Een vloeibare, rauwe, biologische honing voor liefhebbers van delicate smaken. Andrea Rigoni, algemeen directeur Rigoni di Asiago: "Bijen maken niet alleen maar honing, onze toekomst hangt van hen af."

Acaciahoning heeft een geur van vanille, amandel en vanzelfsprekend van de gelijknamige bloem. De kleur is heel helder en transparant, variërend van witachtig tot strogeel. Mielbio Acacia kristalliseert langzaam, dankzij het hoge percentage van nature aanwezige fructose. De smaak doet denken aan de zoete geur van de heuvels waar het in het voorjaar wordt geoogst. Ideaal om drankjes en desserts mee te zoeten. Ook lekker bij oude of zachte kazen.

'Raw' honing
Mielbio is pure, biologische, 100% Italiaanse single origin honing, die 'raw' genoemd mag worden omdat deze op kamertemperatuur, onverwarmd verwerkt wordt. Zo worden de waardevolle voedingsstoffen behouden en smaakt Mielbio alsof hij net uit de bijenkorf komt. De honing is er in vloeibare en romige varianten en mono- en multiflorale soorten. Mielbio Honing uit de Alpen, Wilde Veldbloemen, Boshoning, Sinaasappel, Lindebloesem en Kastanje waren al in Nederland verkrijgbaar. Daar komt Acacia nu bij.

100 jaar ervaring
Het begon allemaal in 1923 met oma Elisa en haar passie voor de bijenteelt. Vanaf het prille begin draait bij Rigoni di Asiago alles om de liefde en het respect voor de natuur en de mens. De kleine Italiaanse imkers waar het bedrijf trouw mee samenwerkt bevinden zich in ongerepte natuurgebieden. Dankzij grondige kennis en jarenlange ervaring is Mielbio honing van topkwaliteit.

Duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid spelen een belangrijke rol bij Rigoni di Asiago. Het familiebedrijf bestaat dit jaar 100 jaar, maar de waarden zijn nog altijd dezelfde. Rigoni di Asiago werkt niet alleen biologisch, maar stelt ook duurzaamheid in bredere zin voorop: het verminderen van de impact van de productie op het milieu, het beperken van verbruik van fossiele brandstoffen en het vermijden van intensief gebruik van land en water. Ook leveren ze ieder jaar een bijdrage aan de restauratie van kunsthistorisch erfgoed in een andere Italiaanse stad. Dit jaar zal dit Napels zijn.

Ter ere van het 100-jarig bestaan hebben het Ministerie van Handel en Made in Italy en de Italiaanse Post Rigoni di Asiago geselecteerd als één van de 'excellenties van het Italiaanse productieve en economische systeem' en besloten een nationale postzegel uit te geven.

Naast Mielbio biedt Rigoni di Asiago ook Fiordifrutta fruitspreads en Nocciolata hazelnootpasta's. De producten van Rigoni di Asiago zijn verkrijgbaar bij de (web)winkels van Ekoplaza, Odin, G&W GezondheidsWinkel, Marqt, Crisp, Erica Kruiderijen, speciaalzaken, natuurvoedingswinkels en -drogisterijen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven